Cele SASE conversatii pe care trebuie sa le porti cu tine insuti

1593

Crezi ca-ti poti spune tie insuti ceva ce nu stiai deja? Cu siguranta.

In intimitatea mintii tale te afli intr-o comunicare continua cu tine insuti. Dialogul tau interior poate sa para lipsit de sens de cele mai multe ori, dar adevarul este ca actul de a comunica cu tine insuti te poate ajuta sa pastrezi o traectorie pozitiva pe tot parcursul vietii. Prin urmare, in randurile de mai jos vei descoperi sase teme importante de dialog interior, astfel incat, data viitoare cand vei comunica cu tine insuti vei avea la dispozitie cateva teme importante de dialog interior. Iata care sunt cele SASE conversatii pe care trebuie sa le porti cu tine insuti:

1. Ce iubesti?

Investeste-ti gandurile si timpul in lucrurile pe care le iubesti cu adevarat. Nu astepta prea mult pentru a te implica in ceva ce te emotioneaza. Este foarte important sa realizezi locul pe care-l ocupa entuziasmul in viata noastra. Entuziasmul este foarte important. In cazul in care esti interesat de ceva anume, imbratiseaza, iubeste si ofera toata pasiunea de care dispui. Cea mai importanta decizie pe care o vei face vreodata are legatura cu ceea ce ai facut cu timpul limitat care ti-a fost oferit in viata ta. Inainte sa-ti dai seama, te vei intreba “Cum a trecut timpul atat de repede?”. Acestea fiind spuse, cu siguranta intelegi importanta de a urmari ceea ce te atrage si ceea iubesti cu adevarat. Traieste-ti viata in asa fel incat atunci cand vei ajunge batran si intelept sa nu fie nevoie sa ai fantezii cu privire la persoana care ai fi putut sa fii.

2. Propriul tau adevar interior

De ce sa-ti faci griji cu privire la ceea ce cred ceilalti despre tine? Ar trebui sa ai mai multa incredere in opiniile celorlalti, decat in propriile tale opinii?

Adevarul este ca modul in care te vad ceilalti nu se apropie ca importanta de modul in care te vezi tu pe tine insuti. Pentru a fi fericit este necesar sa ai incredere in propriile tale opinii, indiferent daca ceilalti isi dau acordul sau nu.

Atunci cand faci alegerea de a fi sincer fata de tine insuti, anumite persoane s-ar putea sa nu te accepte pe tine insuti pentru ceea ce esti cu adevarat. In loc sa suferi durerea si confuzia, consecinte ale unei incercari de a fi ceea ce nu esti, fa alegerea de a fi sincer fata de tine insuti, chiar si cu riscul de a a nu fi acceptat de unele persoane din viata ta. Ai putea fi marul cel mai copt si cel mai dulce din lume, dar, cu toate acestea, vor exista in continuare oameni carora nu le plac merele.

3. Pentru ce esti dispus sa-ti sacrifici scopurile personale

Cand vine vorba de stabilirea obiectivelor personale, este necesar sa fii specific in legatura cu ceea acestea. In general, nu este foarte dificil sa decizi ceea ce iti doresti in cazul in care iti imaginezi cum iti doresti sa arate viata ta intr-un an de zile de acum incolo. Ceea ce este dificil este reprezentat de renuntarea la toate lucrurile care nu-ti  folosesc pentru a ajunge sa traiesti viata pe care ti-o doresti cu adevarat. Atunci cand decizi sa tintesti catre un scop inalt este necesar sa fii dispus sa suferi un pic de disconfort.

4. Micile victorii de zi cu zi

Uneori, mintea umana  functioneaza in moduri misterioase, in special atunci cand vine vorba de realizari si fericire. De cele mai multe ori, atunci cand atingem o realizare in viata noastra, tot ceea ce ne dorim este ca acel moment de fericire sa nu se termine niciodata.

Nu este nimic in neregula cu un vis implinit, dar trebuie sa-ti dai seama ca acesta este doar un mic moment al vietii tale. Ca orice alt moment, aceasta victorie este doar una trecatoare. Fericirea de durata nu o vei gasi intr-un anumit moment special, ci o vei gasi in toate momentele vietii care te-ai condus la acel frumos al vietii tale.

In cele din urma, este necesar sa realizezi ca aspiratiile tale ar trebui sa fie doar un obiectiv viitor. Probabil nu o sa le atingi niciodata, dar tot timpul te poti bucura de pasii pe care-i faci catre implinirea acestora scopuri personale. Cu alte cuvinte, calatoria este mai importanta decat destinatia.

5. Cum sa-i ajuti pe ceilalti

Nu exista un exercitiu al inimii si al sufletului mai puternic decat ajutorul pe care il oferi celorlalti. Fericirea si succesul in viata nu o sa ti se faca cunoscut prin egoism, ci prin altruism. Nu astepta o schimbare a lumii din jurul tau pentru a incepe sa faci fapte bune pentru cei din jurul tau.  Cu cat o sa-i ajuti pe ceilalti sa-si gaseasca fericirea si succesul, cu atat mai mult o sa le cunosti chiar tu insuti.

6. Realitatea imediata a fericirii tale

Chiar acum, ai mai mult decat suficient pentru a fi fericit.

Nu face greseala de a astepta ceva care o sa te faca fericit. Adevarate fericire vine din interior, vine atunci cand nu le permiti altor persoane sa-ti controleze emotiile, atunci cand alegi sa te concentrezi pe ceea ce ai, nu asupra a ceea ce nu ai.