Cele TREI modalitati prin care poti sa folosesti jocurile mentale intr-un mod pozitiv

2047

Jocurile mintii sunt conexiuni energetice, pe care oamenii le reflecta, cu scopul de a influenta, de a controla, de a suprima si de a-i forta pe altii sa accepte partea lor de poveste. Cu alte cuvinte, aceste jocuri sunt folosite pentru a-i constrange pe alti oameni in acceptare, in functie de capriciile si de fantezia persoanei care se foloseste de aceste jocuri. De obicei, aceste jocuri nu au o conotatie pozitiva. Cu cat simturile psihice sau paranormale ale unei persoane sunt mai sporite, cu atat exista posibilitatea ca persoana respectiva sa se foloseasca de aceste abilitati. De fapt, persoanele cu abilitati telepatice crescute au tendinta de a aplica aceste jocuri mentale pentru a castiga favoruri si pentru a-i influenta pe ceilalti.

Cu toate acestea, exista si o latura pozitiva in ceea ce priveste utilizarea acestor jocuri mentale. De fapt, este posibil sa ne folosim de aceste jocuri pentru a aduce o schimbare pozitiva in vietile noastre. Exista trei posibilitati prin care ne putem folosi de aceste jocuri in mod pozitiv, spre beneficiul nostru: consolidarea puterii mentale, resetarea mentala si vindecarea blocajelor din vietile anterioare.

#1. Consolidarea puterii mentale

Fortele speciale ale Marinei Militare americane (Navy Seal) si multe alte unitati speciale de aparare folosesc jocuri mentale pentru a creste rezilienta mentala si puterea psihologica. Asa cum se spune, realitatea incepe in minte. Aceasta situatie este similara cu imprimarea mintii pentru succes folosind un joc de tipul “daca” si “voi”. De exemplu, daca voi realiza sarcina X, ma voi recompensa cu un film favorit. Acum, mintea ta crede acest lucru si te va impinge pentru a realiza obiectivul. Apoi, vei creste sarcina precum si recompensa. Daca vei indeplini sarcinile X,Y si Z, vei merge la munte un week-end. Recompensa este mai mare si mai ispititoare, in timp ce nivelul obiectivelor creste. Folosindu-te de acest tip de jocuri, poti obtine ceea ce-ti doresti si-ti poti consolida propria ta putere mentala.

#2. Resetarea mentala

Atunci cand sunt folosite in sens pozitiv, jocurile mentale ne pot ajuta sa depasim cu succes un tipar mental limitativ sau negativ. Modificarea tiparelor de gandire te va ajuta sa atragi mai multa fericire si abunenta in viata ta. Jucandu-te jocul “daca” si “voi” te poate ajuta sa scapi de multa conditionare. Multi dintre noi ne limitam cu diverse convingeri care ne spun ca nu putem face ceva pentru simplul motiv ca parintii nostri nu au reusit sau pentru ca cei din jurul nostru ne-au spus ca nu este posibil. Din punct de vedere psihologic, aceste amprente ale copilariei pot crea modele mentale si ne pot degrada increderea in noi insine, limitandu-ne in ultima instanta potentialul.

Un instrument precum un joc mental ne poate ajuta sa scapa de o multime din aceste blocaje si ne poate ajuta sa valorificam potentialul nostru infinit. In cele din urma, este esential sa ne antrenam mintea sa creada ca imposibilul este de fapt posibil. Totul este in mintea noastra.

Pentru a ilustra cele spuse mai sus, producatorii de la Hollywood au tendinta de a comercializa blockbusterurile anticipate si reusesc sa genereze profituri de milioane de dolari intr-o perioada foarte scurta de timp. Planurile lor de marketing sunt un fantastic joc mental. De exemplu, atunci cand vizionam un film, cum ar fi Titanic, putem deveni extrem de absorbiti de personajele si de scenele din filmul respectiv si de cele mai multe ori repetam scenele vizionate iar si iar in mintea noastra dupa ce am vizionat filmul. Sunetul, scenele si actiunea au lasat o impresie asupra psihicului nostru, creand in mintea noastra o realitate falsa, dar aparent reala.

In mod similar, cuvintele pe care le-am auzit de la parintii si de la profesorii nostri, de asemenea, pot crea o realitate falsa in mintea noastra si astfel incepem sa functionam din acele raspunsuri pre-conditionate, care sunt de cele mai multe ori foarte departe de sinele nostru real. Uneori, aceste raspunsuri pot implica si realitati pozitive. Cu toate acestea, in cele mai multe dintre cazuri, frica este cea care este implantata in mintea noastra. In multe cazuri cei mici cresc in preajma unor adulti care prezinta simptome de stima de sine scazuta, incapacitate de exprimare si timiditate. Pentru a elimina aceste bolocaje, precum si gandurile limitative din psihicul nostru, putem aplica jocuri ale mintii.

#3. Vindecarea blocajelor din vietile anterioare

In examinarea partii metafizice a acestor jocuri mentale, mediumurile si samanii sunt adeptii transmiterii mesajelor telepatice. Acestia pot influenta  mentalitatea unei persoane si pot sprijini resetarea acesteia pentru imbunatatirea sa. In cazul acestor persoane, chakra celui de-al treilea ochi sau simturile intuitive sunt accentuate si sunt capabili sa citeasca gandurile si sa-si proiecteze propriile lor ganduri la nivel eteric sau prin corpul eteric.

Terapeutii care folosesc hipnoza ca instrument, folosesc jocuri ale mintii pentru a ajuta mintea subconstienta a clientilor lor sa se supuna comenzilor acestora. Pe o nota pozitiva, terapia prin regresie foloseste jocuri mentale pentru a reseta mentalitate unei persoane. Terapeutii fac acest lucru punand mintea constienta intr-o stare de somn si permitandu-i mintii subconstiente sa preia controlul. Mintea subconstienta stocheaza toate amintirile vietilor trecute si a vietii prezente. In timp ce clientul regreseaza in starea delta, amintirile  stocate in subconstient incep sa fie redate in ochii mintii sale. Terapeutul reseteaza mentalitatea curatand aceste amintiri prin intermediul unor comenzi verbale si cu ajutorul muzicii vindecatoare. Astfel de regresii duc la sporirea potentialului clientului prin eliminarea barierelor create de amprentele de viata din trecut.

Creeaza-ti propriul tau film!

Folosindu-te de jocurile mentale intr-un mod pozitiv, pot face intr-adevar schimbari pozitive profunde in viata ta. Da, exista lucruri pozitive ce pot fi castigate in urma utilizarii acestor tehnici terapeutice prin sporirea puterii mentale, prin resetarea mentala si prin vindecarea blocajelor din vietile anterioare.