CINCI semne care iti atrag atentia ca ai de-a face cu o persoana toxica

1590

In acelasi mod in care ne-am dori sa eliminam toate toxinele din alimentatia noastra, linistea sufleteasca presupune indepartarea oamenilor toxici din experienta noastra de zi cu zi. Prin absorbirea dozelor repetate de negativitate, toate eforturile noastre spre dezvoltarea personala si spre atingerea calmului interior sunt sortite esecului.

Identificarea toxicitatii din relatii este cruciala, dar nu atat de importanta precum este identificarea acestor trasaturilor in tine insuti. La urma urmei, tu esti cu tine 24 de ore pe zi. Acea voce mica din mintea ta ar trebui sa se afla in concordata cu ceea ce iti doresti de la viata. Iata care sunt cele cinci caracteristici ale persoanelor toxice care va vor ajuta sa recunosti aceste comportamente cu scopul evita aceste persoane:

1. Aceste persoane se privesc ca fiind realiste

2

Fraze precum “Revino-ti!”, “sa revenim un pic cu picioarele pe pamant!” sau “V-am spus eu!” se afla in mod constant pe marginea buzelor lor. Desi aceste sentimente pot fi justificate uneori, persoanele toxice deriva un sentiment inconfundabil de placere la rostirea acestora.

Acestia vor jura ca-ti fac o favoare sau ca te salveaza intr-un anumit fel, dar o singura picatura de compasiune nu curge printre cuvintele lor. Condescendenta asociata cu satisfatia este marca acestor persoane.  Acorda tot timpul atentie energiei din spatele cuvintelor acestor persoane. Toxicitatea este intotdeauna palpabila.

2. Acestia sunt plini de negativitate

2

Oamenii toxici foarte rar vad bunatatea in ceva. Gasirea aspectelor negative este specialitatea lor. Acestia au tendinta de a nega, fara discriminare, chiar si atunci cand nu au trait experienta lucrurilor sau situatiilor despre care-si dau cu parerea.

Lentilel lor distorsioneaza toate aspectele vietii si ca urmare, acestia nu lasa loc curiozitatilor sau posibilitatilor. Nu le permite acestor umbre sa-ti blocheze lumina.

3. Acestia cred ca propria lor experienta se potriveste tuturor

2

Oamenii toxici au obiceiul de a-si folosi propriile lor experiente de viata ca etalon principal. Acestia iti vor reaminti povestile lor triste ca dovada a nedreptatii pe care viata ne-o scoate in cale fiecaruia dintre noi. In cazul in care afacerea ta a esuat, acesta este motivul pentru care nu ar fi trebuit sa incerci sa te implici in acest domeniu. In cazul in care ai fost ranit intr-o relatie, ar trebui sa eviti acea relatie.

4. Acestia sunt vampirii energetici dintr-o incapere

2

Exista o scadere inconfundabila de vitalitate atunci cand patrunzi intr-un spatiu de toxicitate. Cu cat dureaza mai mult interactiunea cu un astfel de individ, cu atat mai lipsit de energie urmeaza sa te simti la incheierea interactiunii.

Personalitatile negative puternice au capacitatea de a ne distruge complet calmul interior. Acestia ne distrug rezervele de energie, in special atunci cand ii intampinam cu rezistenta. In loc sa va angajati in toxicitatea lor, mai bine dati dovada de gratie si incercati pe cat posibil sa-i evitati.

5. Aceste persoane detesta optimismul autentic

2

Optimismul nu presupune ignoraea greutatilor care apar in viata noastra uneori. Optimismul presupune intelegerea faptului ca lucrurile nu trebuie sa ramana astfel. Persoanele care cred cu tarie in optimism sunt de parere ca ii ajuta enorm aceata atitudine sa tina toxiciatea cat mai departe de ei.

Optimismul reprezinta cea mai mare amenintare pentru persoanele toxice. De ce? Pentru ca reprezinta o provocare la adresa viziunii asupra lumii in care cred aceste persoane. Transformarea mentala la care ar trebui sa fie supusi este una enorma si nu ar merita efortul.