Energia Qi – Principalele metode prin care poti cultiva forta universala a vietii

3142

In medicina traditionala chineza exista o forma de energie care trece prin si inconjoara tot ceea ce exista, inclusiv fiintele umane. Aceasta energie este numita Qi. Qi este forta de viata care ne ofera vitalitatea si energia necesara pentru a ne desfasura activitatile de zi cu zi si ne stimuleaza sistemul imunitar. Acestea sunt cateva dintre modalitatile prin care putem cultiva aceasta energie si prin care ne putem simti minunat din nou.

Unul dintre textele spirituale din Orient afirma ca “Nu exista nimic intre cer si pamant, ci doar Qi si Tao (legile care guverneaza energia Qi). Tao in sine se bazeaza pe Qi. Tot ceea ce exista in Univers se bazeaza pe el. Cand Qi-ul se afla in afara cerului si a pamantului, le imbratiseaza.Cand Qi-ul se afla intre cer si pamant, circula prin ele si le sustine. Planetele depind de Qi pentru stralucirea lor, vremea este formata din aceasta si anotimpurile sunt cauzate de aceasta. Omul nu se poate afla in afara Qi-ului. Qi-ul il sprijina si-l patrunde…”

Acestea sunt principalele modalitati de a cultiva energie Qi

#1. Qigong

Qigong este o forma de arte martiale, care sprijina cultivarea directa a energiei Qi. Acesta este un proces de vizualizare, miscare si exercitii de respiratie care contribuie la aducerea energiei si vitalitatii la nivelul organismului. Cei care sunt maestrii de qigong au, de asemenea, posibilitatea de a utiliza energia Qi pentru a produce vindecari miraculoase care merg dincolo de intelegerea noastra. Aceasta arta martiala este una simpla dar necesita practica si cu timpul si persistenta pot fi aduse cantitati mari de energie Qi la nivelul corpului, rezultatele fiind uimitoare.

#2. Alimente vii, naturale

Exista anumite alimente care aduc energie Qi in organism. Un astfel de tip de alimente sunt legumele cu frunze verzi, care aduc o cantitate enorma de energie Qi. Prin procesul de gatire, o mare cantiate de energie Qi se pierde si de aceea este foarte important sa includem in alimentatia noastra mai multe legume cu frunze verzi. Aceste alimente pot contribui la accelerarea procesului de vindecare, nu numai la nivel energetic, dar si la nivelul organelor organismului.

#3. Plante medicinale

Plantele medicinale, de asemenea, pot contribui la cresterea nivelului de energie Qi. Ginsengul este excelent in cresterea nivelului de energie Qi si te poate ajuta sa ai mai multa vitalitate, rezistenta si nu in ultimul rand este un excelent tonic al sistemului nervos si endocrin. Codonopsis este o alta planta care poate contribui la cresterea nivelului de energie Qi si la cresterea vitalitatii in special a plamanilor, alaturi de Astragalus si Gynostemma, plante care contribuie la cresterea nivelului de energie si la eliminarea stresului. De asemenea, radacina de lemn dulce sustine si protejeaza glandele suprarenale si contribuie la eliminarea stresului creat de diferitele provocari emotionale.

#4. Alte alimente

Fructele de padure, de asemenea, sunt de mare ajutor in incetinirea procesului de imbatranire  si in revitalizarea pielii si aduc energie Qi in special in zona inimii. Schizandra, de asemenea, ajuta la vitalizarea organelor sexuale si la imbunatatirea libidoului. Acestea sunt cateva dintre alimentele care pot contribui la cresterea nivelului de energie Qi atunci cand sunt consumate cu moderatie – chlorella, orez brun, linte, struguri, smochine, ovaz, dovleac, prune si tofu.

#5. Meditatia

Meditatia, de asemenea, ajuta la dezvoltarea energiei Qi prin reducerea nivelului de stres si prin cultivarea pacii interioare. Nivelul hormonilor de stres scade in timpul meditatiei si astfel este permisa functionarea normala a organismului si a mintii.

#6. Presopunctura

La nivelul corpului exista o retea vasta de meridiane care permit circulatia energiei Qi. Atunci cand exista o congestie la nivelul acestor puncte, fluxul natural al energiei Qi este oprit si efectele adverse nu intarzie sa apara – durere, lipsa de energie si inceputul afectiunilor. Acesta este motivul pentru care presopunctura si acupunctura sunt doua instrumente foarte pretioase pentru cresterea nivelului de Qi. Fiecare dintre noi putem invata sa aplicam principiile presopuncturii asupra propriului nostru corp. Este foarte simplu. Maseaza fiecare zona a corpului, incluziv mainile, picioarele, talpile, bratele si urechile. Orice zona care prezinta o durere atunci cand este supusa unei presiuni indica existenta unui blocaj energetic. Prin utilizarea unei presiuni usoare, blocajul poate fi eliminat.

#7. Masaj Tui Na

Aceasta forma puternica de masaj lucreaza cu meridianele corpului  pentru a misca energia vitala si pentru a debloca meridianele energetice. O persoana este complet imbracata si terapeutul Tui Na isi deplaseaza mainile in timp ce vizualizeaza miscarea energiei pacientului. Astfel, terapeutul muta enegia dintr-un loc in altul. Desi aceasta este o explicatie destul de simpla, acest tip de masaj este extrem de puternic.

#8. Stima de sine

Cand avem stima de sine, reusim sa oprim vocea negativa din mintea noastra si sa ne deplasam in directia care ni se pare corecta in adancul sufletului nostru. Toate vocile negative ale celor din jurul nostru nu mai conteaza. Construirea stimei de sine este de o importanta vitala pentru construirea energiei Qi, deoarece lipsa stimei de sine poate cauza pierderea fortei vitale si in cele din urma poate cauza aparitia depresiei.