Fizzies – Metoda ieftina prin care iti poti reimprospata baia!

1135

Improspateaza si elimina mirosurile din baia sau din toaleta ta cu ajutorul acestor “fizzies”.  Personalizeza-le cu aromele tale preferate si baia va fi cel mai frumos mirositor loc din intreaga casa. Ascunde un astfel de recipient in baia ta si nu te vei mai ingrijora in privita mirosurilor neplacute. In cazul in care doresti sa prepari “fizzies”, vei avea nevoie de:

• 1 ceasca de bicarbonat de sodiu;

• ¼ ceasca de acid citric;

• ½ lingurita de otet;

• 1 lingura de apa oxigenata;

• 15 – 20 picaturi de ulei esential;

• O tava;

• Hartie pergament;

• Linguri de masurare;

• Sticla cu pulverizator (optional);

Mod de preparare

Adauga bicarbonatul de sodiu si acidul citric intr-un bol. Bicarbonatul de sodiu elimina mirosurile neplacute in mod natural, ceea ce-l face sa fie baza perfecta pentru aceste “fizzies”. De calalta parte, acidul citric adauga o eficienta suplimentara acestui produs. Acidul citric poate fi intalnit sub forma de pulbere.

01

Intr-un mic pahar, amesteca otetul si apa oxigenata. Acum, picatura cu picatura adauga otetul combinat cu apa oxigenata peste bicarbonatul de sodiu combinat cu acidul citric. Atentie! Daca vei adauga rapid lichidul, vei avea de curatat ceva prin casa, datorita reactiei dintre bicarbonatul de sodiu si acidul citric.

02

Acum, adauga uleiul esential si amesteca usor. Orice ulei esential functioneaza excelent in acest caz, dar ceva proaspat preum este uleiul esential de lemongrass sau de lavand, lasa un miros minunat si persistent.

Foloseste o lingurita pentru a scoate si pentru a modela maestecul in mici rotunduri si aranjeaza-le pe o tava acoperita cu hartie pergament. Poti pulveriza peste ele o solutie formata din parti egale de otet si apa pentru a crea o crusta, care le va ajuta sa-si pastreze textura. Prepara aproximativ 30 de tablete. Lasa-le la uscat timp de cel putin 5 ore sau peste noapte.

03

Noile tale deodorante de baie se pun intr-un borgan de sticla si se pastreaza in baie. Atentie! Lipeste o eticheta pe vazul in care ai ales sa le pui, astfel incat sa ai siguranta ca nu vor fi confundate cu bomboane sau cu orice altceva. De asemenea, data viitoare cand lucrurile devin urat mirositoare, dupa spalare, arunca o tableta in vasul de toaleta si vei vedea cum atmosfera se improspateaza imediat.

04