Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane!

1635

Nu mai arunca cojile de banane, deoarece acestea au multe beneficii pentru sanatatea organismului tau. Suntem de acord ca aceasta coaja galbena nu arata foarte apetisant, dar este bogata in potasiu, magneziu si fibre.

Coaja bananei contine triptofan, un aminoacid cheie care ajuta la producerea de serotonina, o substanta care  previne si trateaza depresia si care ne ajuta sa ne relaxam si sa dormim mai bine.

“De asemenea, coaja de banana contine fibre alimentare care ne reglementeaza nivelul colesterolului. Coaja multor fructe este bogata in vitamine si minerale, deoarece este expusa direct razelor soarelui.”, explica Dr. Anne Daniels de la Asociatia Britanica de Nutritie.

De asemenea, Dr. Daniels explica faptul ca aceasta coaja contine carotenoizi si antioxidanti extrem de buni pentru starea noastra generala de sanatate.

Expertii din toata lumea sunt de acord ca acest tip de coaja este sanatoasa si ca ar trebui sa fie consumata, desi nu este atat de gustoasa. In cazul in care nu te impaci cu gustul acesteia, poti taia o banana cu tot cu coaja sa in bucati mici, pe care sa le adaugi in apa clocotita timp de 10 minute. Acest lichid se bea sub forma de ceai si este foarte sanatos pentru organismul tau.

Beneficiile nutritionale ale cojilor de banane

Cojile de banane contin procente semnificative de substante nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic:

12% din DZR de fibre – sprijina procesul de digestie si contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat.

17% din DZR de vitamina C – sustine functionarea sistemului imunitar, precum si cresterea si dezvoltarea.

20% din DZR de vitamina B6 – sprijina capacitatea organismului de a transforma mancarea in energie.

12% din DZR de potasiu – ajuta la dezvoltarea celulelor, tesuturilor si a organelor.

8% din DZR de magneziu – creste nivelul de energie al organismului si regleaza nivelul de glucoza si tensiunea arteriala.