Miraculosul antibiotic natural se afla in bucataria ta! Aceasta este reteta!

1589

Hipocrate, parintele medicinei, este cel care ne a oferit o povata care ar trebui sa fie respectata de fiecare dintre noi, “Alimentele sa-ti fie medicamente si medicamentele sa-ti fie alimente.”

In ultimele decenii, utilizarea excesia a medicamentelor antibiotice a atins un nivel record. Rezultatul este unul destul de previzibil, bacteriile devenind astfel din ce in ce mai rezistente.

Cu mult timp in urma, inaintea existentei antibioticelor farmaceutice – dezvoltate in perioada anilor 1940 – existau alimente si plante medicinale care ofereau o protectie eficienta impotriva infectiilor si a bolilor de zi cu zi. Multe dintre aceste medicamente naturale se folosesc in continuare si in zilele noastre de catre adeptii medicinei alternative in intreaga lume.

Aceste antibiotice naturale sunt disponibile pentru tine chiar in acest moment si nu ar trebui sa te surprinda faptul ca acestea exista deja in bucataria ta!

In loc sa adoptam o strategie de asteptare a momentelor in care vom fi raciti, de exemplu, putem lua in considerare strategia de a ne consolida sistemul imunitar in avans.

Aceste alimente si plante medicinale miraculoase nu si-au pierdut capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor. Ce a functionat in urma cu sute de ani, functioneaza si in zilele noastre.

Reteta #1

• 3 catei de usturoi

• 2-3 linguri de miere

• 2 lingurite de ghimbir ras

• ½ lingura de pudra de ardei iute cayenne

• ½ lingura de scortisoara

• ½ ceasca suc de lamaie

Reteta #2

• 4 catei de usturoi

• 2 linguri de miere

• ½ lingurita turmeric

• 2 lingurite de ghimbir ras

• ½ lingura de ardei rosu iute zdrobit

• 3 cesti suc de portocale

• ⅓ ceasca suc de lamaie

Mod de preparare

Se storc citricele si se amesteca sucul cu usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, ardeiul iute cayenne, turmeric/scortisoara. Se adauga mierea si se amesteca bine. Este recomandata utilizarea unui recipient de sticla sau de sticla bruna, care poate fi inchis ermetic. In cazul in care poti face aceasta alegere, inlocuieste mierea obisnuita cu mierea de Manuka.

Siropul se lasa trei ore la macerat la temperatura camerei, apoi se consuma in 3-4 reprize, pe parcursul zilei. In cazul in care alegeti sa preparati siropul fara usturoi, il puteti pastra la frigider pana la 2 zile, adaugand usturoiul doar in momentul in care il consumati. In cazul in care alegeti sa-l preparati cu usturoi, trebuie consumat in aceeasi zi.

Ardeiul iute incalzeste corpul, va ajuta sa transpirati si sa eliminati toxinele existente la nivelul organismului. Mierea si usturoiul sunt antibiotice naturale. Scortisoara, turmericul si ghimbirul au puternice proprietati antiseptice si antiinflamatorii.

Mod de administrare

Ca tratament preventiv se recomanda aministrarea unei lingurite de dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa. Ca tratament, in perioadele in care esti racit, de exemplu, se recomanda administrarea a trei lingurite de sirop, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de principalele mese ale zilei.

*Sunt necesare precautii in cazul in care cineva este alergic la vreunul dintre ingredientele naturale din retetele de mai sus.