O NUCA tare: Consumul unui numar de trei nuci zilnc poate reduce riscul de deces cu pana la 30%

1323

Ai putea crede ca validarea stiintifica a acestui studiu ar putea trimite o unda de soc in toata comunitatea medicala si in mass-media. Cu toate ca aceasta informatie ar putea sa afecteze viata fiecarui om de pe lumea aceasta, acest fapt ramane in continuare necunoscut pentru foarte multi dintre noi.

 In cazul in care nucile ar fi fost clasificate ca fiind un produs farmaceutic extrem de scump, nu incape indoiala ca acestea ar fi produs un val de reclame televizate. Foarte multe persoane de la carma industriilor principale vor refuza sa accepte detaliile acestui studiu, doar pentru simplul fapt ca nucile nu sunt un produs procesat, rafinat, preambalat, care sa poata fi folosit cu scopul de a scoate profit. De fapt, prelucrarea nucilor prin prajire si prin aromatizarea acestora neutralizeaza beneficiile raportate de acest studiu.

Un grup de cercetatori de la Institutul de Cancer Dana – Farber si de la Scoala Publica Harvard au publicat rezultatele unui studiu in prestigioasa publicatie “New England Journal of Medicine”. In cadrul studiului publicat se explica pe larg cum persoanele care au consumat un pumn de nuci zi de zi au fost cu 20% mai putin supusi riscului de a muri, pe o perioada de 30 de ani, in comparatie cu persoanele care nu au consumat nuci. In plus, mancatorii de nuci se dovedesc a fi mult mai supli in comparatie cu cei care nu consuma, o constatare care ar trebui sa incheie zvonurile potrivit carora nucile si fructele sunt cauze ale acumularii de kilograme in plus.

In cadrul acestei cercetari minutioase au fost examinate doua studii. Aceste doua studii au inclus un numar de 76464 de femei care au luat parte la cercetari in perioada 1980-2010, precum si un numar  de 42498 de barbati, in perioada 1986-2010. Participantii la studii au completat chestionare detaliate cu privire la produsele alimentare pe care le consuma la fiecare doi pana la patru ani.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care au mancat o portie de trei nuci mai putin de o data pe saptamana au suferit o reducere de 7% a riscului de mortalitate. Cei care au mancat constant nuci, o singura data pe saptamana, au avut o reducere de 11%; de doua pana la patru ori, o reducere de pana la 13%, de patru pana la cinci ori, o reducere de pana la 15%; iar cei care au consumat zilnic, o reducere de pana la 20%.

De asemenea, s-a observat o reducere a riscului aparitiei unor afectiuni cronice potential letale precum: cancerul, afectiunile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral si diabetul zaharat. Autorul principal al acestui studiu Dr. Charles Fuchs, a concluzionat “Beneficiul cel mai evident a fost constatarea reducerii de 29% in cazul afectiunilor cardiovasculare, unul dintre principalii criminali ai omenirii. De asemenea, am descoperit o reducere semnificativa, de 11%, a riscului de a muri de cancer.”

*Nucile includ: nuci, alune, migdale, caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia, nuci pecan, fistic si nuci de pin

Sursa