Principalele SAPTE modalitati prin care iti poti tine ego-ul sub control

1700

Nevoile ego-ului nu trebuiesc reprimate, doar intelese si controlate intr-un md corespunzator. Identificarea cu ego-ul tau face parte din tine si in aceasi masura in care in Univers exista doua energii yin si yang, ai nevoie de el. Esti un individ unic cu o personalitate distincta si cu anumite aptitudini caracteristice la indemana – aceasta este partea ego-ului pe care trebuie sa o imbratisezi. Cu toate acestea, este foarte important sa vezi frumusetea si calitatea in fiecare suflet pe care-l intalnesti in calatoria ta.

Iata unde apare principala capcana a ego-ului – acesta doreste sa fie separat de restul celor din jurul sau, mai bun decat ceilalti si sa creeze impresia unei persoane de neatins. Aceasta este caderea societatii curente, atitudinea separatista care-i face pe oamenii sa actioneze in concordanta cu o mentalitate de tipul “noi impotriva celorlalti”.

Acesta este elementul periculos al ego-ului tau – stapanirea si manipularea sinelui tau cel adevarat. Din pacate, majoritatea culturilor functioneaza in baza unei indentificari subconstiente cu aceasta entitate.

Cum poti sa-ti stapanesti ego-ul?

Exista SAPTE principii fundamentale care te pot ajuta sa-ti  mentii ego-ul sub control:

1. Nu lua nimic in nume personal

Cand faci acest lucru esti de acord – inconstient sau constient – cu ofensa respectiva. In felul acesta vei avea nevoie intotdeauna de validare din surse exterioare, aceasta fiind o necesitate a ego-ului tau. Impaca-te cu ceea  ce cred ceilalti oameni despre tine, chiar daca nu este congruent cu modul in care te vezi pe tine insuti. Niciodata nu o sa fii o persoana placuta de toata luma si intotdeauna o sa fie cineva acolo care nu o sa te placa orice ai face. Treci peste asta si salveaza-te de primejdiile pe care aceasta atitudine ti le poate scoate in cale pe viitor. Acceptarea a ceea ce este – aceasta este cheia.

2. Gandeste inainte sa vorbesti

Onoreaza puterea cuvintelor si astfel, ii vei onora numai pe ceilalti, dar iti vei onora propriul tau sentiment de sine. Alege-ti cuvintele cu intelepciune. Oamenii vor observa acest lucru si se vor comporta asemenea. Practica integritatii cuvintelor va duce la o mult mai buna calitate a vietii pentru tine si pentru cei cu care interactionezi.

3. Musca-ti limba – ego-ului ii place sa aiba dreptate

O capcana comuna in care cad destul de multe persoane este reprezentata de incercarea de a face pe altcineva sa vada ca ai dreptate. Intr-adevar? Este chiar atat de important pentru tine sa fortezi pe cineva sa vada lumea prin ochii si prin perceptiile tale? Nu, asta este ego-ul care incearca sa se justifice. Maestrii stiu cand sa vorbeasca, cand sa taca si cand cuvintele lor nu-si vor  atinge tinta.

4. Scapa de etichete

Intra in legatura cu cine esti tu cu adevarat si reconecteaza-te cu sursa sau cu fiinta de baza. Priveste dincolo de etichetele si de identificarile pe care societatea ti le impune. Tu nu esti profesia ta, nu esti rolul pe care-l joci in familie sau comunitate. Esti o scanteie speciala a divinitatii.

5. Renunta la comparatii

Simte-te confortabil in propria ta piele. Nu exista nimeni pe lumea aceasta care sa fie asemeni tie – de la amprentele degetelor tale, pana la experientele de viata pe care le-ai acumulat. Comparatia dintre tine si ceilalti este folosita de ego-ul tau pentru a te pacali.

6. Numara-ti binecuvantarile

In loc sa te plangi pentru toate aspectele din viata ta care nu sunt in regula, ridica-te deasupra acestora si observa toate aspectele pozitive ale vietii. Viata are foarte multe de oferit, dar daca atentia ta se va indrepta asupra problemelor, nu vei reusi niciodata sa observi multitudinea de daruri pe care ti le ofera.

7. Priveste divinitatea in fiecare

Nu incerca sa te ridici si nu incerca sa te cobori in comparatie cu ceilalti. Faci parte dintr-o constiinta colectiva de suflete divine, aici pe Pamant. Observa divinitatea in tine si in ceilalti. Ego-ul nu va fi in masura sa faca acest lucru. Observand divinitatea care exista in fiecare dintre cei din jurul tau vei renunta automat sa compari cu acestia.