(Programul de 21 de zile) Ziua 9 – Scopuri autentice

1168

Saptamana 2 – Curajul

Acum, ca ai petrecut ceva timp cunoscandu-te pe tine insuti, care crezi ca este scopul tau? Exista cu adevarat o dorinta in inima ta sau exista o dorinta doar pentru ca se presupune ca ar trebui sa-ti doresti ceva? Iti stabilesti obiectivele in concordanta cu standardele altor persoane? Ti-ai intrebat prietenul sau partenerul pentru sfaturi? Nu este nimic in neregula sa ceri sfaturi persoanelor de incredere din viata ta, din contra. Cu toate acestea, in cazul in care doresti sa produci o schimbare puternica in viata ta, cel mai bine este sa-ti asculti propria ta inima.

Probabil ca exista un vis pe care-l ai inca de cand erai copil, dar ai crezut ca ceilalti l-ar considera a fi o prostie. Probabil cineva chiar ti-a spus ca este o prostie.  In regula, ei au dretul la opinia lor, dar nu te astepta sa primesti in viata ceea ce-ti doresti in cazul in care ignori ceea ce doreste inima ta. In calea creativitati este necesara o anumita doza de incredere si vointa. In cazul in care te cunosti cu adevarat, vei fi mult mai dispus sa urmaresti ceea ce iti doresti cu adevarat. Fiecare dintre noi avem un rol special si un cadou de oferit pe acest Pamant. Aminteste-ti, prezenta ta pe Pamant face lumea un loc mai luminos. Lumea are nevoie de tine, dar are nevoie de tine insuti cel adevarat.

Totul este energie, iar aceasta energie se afla intr-o continua schimbare in raspuns la propria ta gandire. Dorintele inimii emana din dragoste, nu din dorinta de a demonstra cuiva sau de a-ti demonstra tie insuti ca esti capabil. Alegerea de a-ti asculta inima presupune alegerea de a imbratisa iubirea. Asa ca, in cazul in care alegi iubirea, faci alegerea implicita de a face alegeri noi care se afla in concordanta cu alegerile inimii tale.

Este timpul sa notezi cateva cuvinte in jurnalul tau sau pe o foaie de hartie. Raspunde cat mai exact la intrebarea “Ce iti doresti cu adevarat?”. Nu te cenzura si elimina judecatile mintii tale.  Vizualizeaza si reflecta asupra tuturor lucrurilor pe care ti le doresti si exprima-ti recunostinta pentru ele ca si cand acestea exista deja in viata ta.

Ziua 9 – Meditatia

Sa meditam! Asaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Inchide ochii si imagineaza-ti camera in care te afli. Incearca sa-ti imaginezi toate detaliile – mobila, plante, tablouri – care exista in acel spatiu. Relaxeaza-te si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. Relaxeaza-ti corpul in centrul acestui spatiu.

Cu fiecare respiratie imagineaza-ti cum unul dintre obiecte dispare din camera. Continua sa respiri si goleste acest spatiu vreme de 2 minute.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Acum, spune cu voce tare afirmatia de saptamana aceasta:

„Accept schimbarea in viata mea. Am incredere ca tot ceea ce se intampla in viata mea este spre binele meu suprem.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.