Razboinicii si Profetia Curcubeului

1259

“Intr-o zi…va veni o vreme cand pamantul va fi devastat si poluat, cand padurile vor fi distruse, pasarile vor cadea din aer, apele vor innegri, pestele va fi otravit in rauri si copacii nu vor mai fi, omenirea asa cum o stim cu totii va inceta sa existe.”

Asfel incepe “Profetia Curcubeului”, asa cum a fost aceasta povestita in urma cu mai multe de un secol de o femeie indiana din tribul Cree.

Cree este unul dintre cele mai mari grupuri de amerindieni si este printre primele natiuni din America de Nord. Exista peste 135 de triburi de Cree care traiesc in Canada in zilele noastre, acestia formand o populatie totala de aproximativ 200.000 de oameni.

Profetia Curcubeului, asa cum a ajuns sa fie cunoscuta, face referire la cunoscatorii legendelor si ritualurilor, precum si la alte mituri care vor fi necesare atunci cand va veni momentul sa fie restabilita starea de sanatate a Pamantului.

Se crede ca aceste fiinte legendare vor reveni intr-o zi a trezirii spirituale, atunci cand toti oamenii se vor uni si vor crea o lume bazata pe dreptate, pace si libertate. Acestia vor fi numiti “Razboinicii Curcubeului”.

Acestia ne vor reinvata valorile si adevaratele cunostinte pe care le-am pierdut cu timpul, demonstrandu-ne cum sa dam dovada de intelepciune si invatandu-ne cum sa traim in spiritul adevaratelor valori, cum ar fi unitatea, armonia si iubirea.

Trimiterea la curcurbeu se refera la principalele culori ale primilor oameni:

“La inceputul timpului, cu mult timp in urma, Marele Spirit a coborat si a adunat toate popoarele acestui pamant impreuna. Se spune ca aceasta reuniune a avut loc pe o insula care este acum acoperita de ape. Acesta le-a zis fiintelor umane:

“Va voi trimite in patru directii si cu timpul va voi schimba in patru culori diferite, dar am de gand sa va ofer cateva invataturi si voi le veti numi “Invataturile Originale” si cand va veni momentul va veti alatura unul altuia veti impartasi aceste invataturi astfel incat sa puteti trai si sa aveti pace pe pamant si astfe, o mare civilatie va lua nastere.” – Profetia asa cum a fost spusa de Lee Brown din Tribul Salish in anul 1986 in cadrul Consiliului Continental al Indigenilor, Alaska.

O parte deosebit de interesanta a acestei profetii face referire la alegerea liderilor. Potrivit legendei, lider nu va fi cel care va vorbi cel mai tare, cel care va avea succes sau cel care va avea parte de sprijinul elitei.

Lideri vor fi cei ale caror actiuni vor vorbi cel mai tare, cei care vor da dovada de intelepciune si de curaj si cei care vor dovedi ca lucreaza spre beneficiul tuturor.

Aceasta profetie a purtat intotdeauna o semnificatie speciala in randul traditiei americanilor nativi. In afara de aceasta legenda, mai exista multe alte legende si profetii legate de “Razboinicii Curcubeului”, majoritatea dintre acestea apartinand triburilor Hopi, Zuni si Cherokee.

“Va veni o zi cand oamenii de toate rasele, de toate culorile si credintele vor lasa deoparte diferentele dintre ei. Acestia se vor alatura in numele dragostei, isi vor da mainile in semn de unire, totul pentru a vindeca Pamantul si pe toti copiii ei.”

“Acestia se vor muta pe Pamant asemenea unui curcubeu involburat, aducand pace, intelegere si vindecare oriunde vor merge. Multe creaturi crezute a fi disparut de mult vor reaparea in acest moment; Marii copaci care au pierit se vor reintoarce aproape peste noapte.

Toate vietatile vor inflori, hranindu-se de la sanul Mamei noastre, Pamantul.” – Profetia Curcubeului Involburat a triburilor Navajo – Hopi.

In timp ce site-ul Wikipedia i-ar face pe oameni sa creada ca aceasta legenda provine dintr-o carte scrisa de catre William Willoya si Vinson Brown in anul 1962, carte intitulata “Razboinicii Curcubeului” , realitatea este ca profetia este una antica, transmisa pe cale orala de-a lungul mai multor generatii. Mai mult decat atat, Brown insusi a recunoscut ca cercetarile sale isi au originea in profetiile tribului Hopi.

Trimiterile si referintele catre o noua era, o Perioada de Aur caracterizata de armonie, stabilitate si prosperitate nu apartin doar nativilor americani, ci astfel de mituri si legende pot fi intalnite in toate culturile lumii.

Acestea sunt cunoscute sub denumirea de Chryson Genos in mitologia greaca, Yuga Kali in cultura vedica si hindusa si gullaldr in mitologia scandinava. Aspectul comun intalnit in cazul tuturor acestor legende este reprezentat de reintoarcerea unor fiinte sau unor zei care vor contribui la restaurarea si la vindecarea Pamantului.

Indiferent daca aceste profetii sunt adevarate sau nu, o mare parte din cele graite de aceste profetii, mai exact despre era lacomiei si a violentei, sunt o realitate a vremurilor noastre.

Coruptia, lacomia, saracia, mentalitatea de consum, puterea celor putini si nedreptatea sunt caracteristicile predominante ale civilizatiei noastre, toate acestea fiind insotite de un mare progres tehnologic care ajunge sa devina un instrument de distrugere in masa si de suprimare a rezistentei oamenilor.

Indiferent daca fiintele din trecut vor interveni sau nu, un lucru este sigur, viata nu mai poate continua in acest fel pentru totdeauna!