Sanatatea organismului se afla la picioarele tale – Iata ce trebuie sa faci!

3358

 Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnici pe care le poti utiliza pentru a-ti imbunatati sanatatea si starea de spirit. Masajul picioarelor este foarte important, iar importanta acestui masaj capata si mai mult sens atunci cand ne gandim ca toate organele noastre isi gasesc o zona corespondenta la nivelul talpilor noastre.

Expertii in domeniul sanatatii recunosc importanta si beneficiile oferite de masarea picioarelor.

Efectele pozitive oferite de acest tip de masaj

Prin masarea picioarelor imbunatatim circulatia sanguina, contribuim la eliminarea secretiilor prezente la nivelul glandelor sudoripare si sebacee, la eliminarea tesutului adipos subcutanat si la imbunatatirea metabolismului. Asfel, fluxul de nutrienti la nivelul tesuturilor este accelerat, oxidarea tesuturilor este imbunatita si umflarea ganglionilor va fi redusa. De asemenea, pielea ta va capata un ton mai ferm, va devnei flexibila si va avea un aspect frumos si tanar.

Masajul picioarelor are un impact profund asupra intregului organism prin extinderea musculaturii. Astfel, muschii devin mai relazati si riscul de crampe si de dureri musculare este mult mai redus. In plus, acest masaj nu numai ca iti stimuleaza si usureaza digestia dar este, de asemenea, si una dintre modalitatile prin care pot fi vindecate si conditii speciale.

In fotografia de mai jos putem observa ca fiecare sectiune a picioarelor se afla intr-o foarte stransa legatura cu un organ special si prin masarea locului respectiv poate fi afectat intr-un mod pozitiv organul respectiv.

4

Aplica-ti un masaj la nivelul talpilor inainte sa mergi la culcare. Se recomanda repetarea acestui masaj zilnic. Nu o sa dureze mai mult de 10-15 minute.

In cazul in care te confrunti cu anumite conditii speciale sau cu o stare de spirit mai proasta, poti incerca acest masaj. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa masezi punctul  corect prezent la nivelul talpilor tale sau poti alege sa-ti masezi toata talpa, masaj care iti va afecta pozitiv intregul organism.

Acestea sunt cateva dintre beneficii uimitoare ale acestui masaj:

• Incurajeaza organismul sa vindecare anumite afectiuni;

• Reduce efectele stresului;

• Imbunatateste activitatea sistemului imunitar;

• Asista recuperarea post-operatorie prin scaderea durerii;

• Stimuleaza circulatia sanguina;

• Stimuleaza activitatea digestiva;

• Elimina toxinele prezente la nivelul organismului;

• Reduce durerea;

• Este un remediu eficient impotriva constipatiei;

• Promoveaza relaxarea generala;