Smoothie-ul de Turmeric – cel mai bun mod de a-ti incepe ziua!

1471

Cu siguranta ti-ar placea sa-ti incepi ziua cu un smoothie plin de antixidanti, care ar contine o  multime de proprietati medicale.  Acest lucru este posibil chiar de astazi, deoarece acest smoothie preparat din turmeric este exact smoothie-ul pe care l-am descris mai sus.

Beneficiile turmericului

Turmericul este o planta erbacee perena din familia ghimbirului.  Majoritatea dintre noi recunoastem turmericul ca fiind un condiment frecvent utilizat in bucataria indiana. Compusul activ pe care il contine, curcuma, este cunoscut ca avand o gama foarte larga de beneficii medicale. Curcuma este anti-inflamator, antioxidant, antitumoral, antibacterian si antiviral. In India, turmericul a fost folosi de mii de ani ca remediu pentru afectiunile hepatice si digestive. De asemenea, acest condiment a fost utilizat topic pentru vindecarea ranilor datorita proprietatilor sale antimicrobiene.

Acest condiment este considerat a fi cel mai bun prieten al ficatului tau datorita proprietatilor de detoxifiere pe care le detine.

Turmericul – cel mai eficient antidepresiv natural

In cadrul ultimului studiu desfasurat de catre cercetatorii Departamentului de Farmacologie din cadrul Colegiului Medical Guvernamental din Bhavnagar, Gujarat, India, au fost comparate efectele turmericului (curcuma) cu cele ale Prozacului (fluoxetina). Studiul a concluzionat foarte clar faptul ca substanta activa din turmeric s-a dovedit avea aceasi eficienta cu cea a medicamentului Prozac in tratamentul tulburarilor depresive majore.

Reteta – Smoothie de Turmeric

• 1 ceasca – lapte de canepa sau lapte de nuca de cocos

• ½ ceasca – ananas sau mango (bucatele)

• 1 lingurita – ulei de nuca de cocos

• ½ lingurita – turmeric (in functie de gust puteti adauga 1 lingurita)

• ½ lingurita – scortisoara

• ½ lingurita – ghimbir

• 1 lingurita – seminte de chia

• 1 lingurita – maca (optional)

Instructiuni

Adauga toate ingredientele intr-un blender si urmeaza amestecarea ingredientelor pana la omogenizarea acestora.  Incearca sa bei acest smoothie dimineata, inainte de masa. Aceasta este o modalitate excelenta prin care iti poti incepe ziua si prin care ii poti asigura organismului tau o intreaga gama de substante nutritive si antioxidanti.

*In cazul ingredientelor, este important ca acestea sa fie organice. De asemenea, evita inlocuirea laptelui de nuca de cocos sau de canepa cu laptele de vaca. In cazul in care este necesar, poti opta pentru laptele de migdale.