Studiu fascinant ne prezinta harta emotionala a corpului uman

1490

Emotiile sunt cele care ne coordoneaza comportamentul si starile fiziologice in timpul evenimentelor – atat in situatiile de supravietuire cat si in interactiunile placute. Chiar daca de cele mai multe ori suntem constienti de starea emotionala actuala, cum ar fi furia sau fericirea, mecanismele care dau nastere acestor senzatii subiective au ramas in mare parte nerezolvate. Cercetarile oamenilor de stiinta finlandezi au reusit sa cartografieze zonele organismului care trec prin experienta unei cresteri sau a unei scaderi in activitatea senzoriala, atunci cand traim experienta unei anumite emotii.

Cercetatorii, cu scopul de a cartografia aceste emotii, au folosit un instrument de auto-raport topografic si au reusit sa descopere, in imagini, senzatiile care stau la baza experientelor noastre emotionale constiente.

Fiecare tip de emotie poarta o anumita energie unica si o frecventa vibrationala diferita. Toate organele, tesuturile, mebranele, glandele, celulele, vibreaza la frecvente precise si toate aceste frecvente sunt influentate de propriile noastre emotii.

Partea de sus – in ordine, de la stanga la dreapta: furie, frica, dezgust, fericire, tristete, uimire, stare emotionala neutra;

01 (3)

Partea de jos – in ordine, de la stanga la dreapta: anxietate, dragoste, depresie, dispret, mandrie, rusine, invidie;

Emotiile, precum furia, sunt active in principal in zona pieptului si in partea de jos a fetei si a bratelor. In cazul sentimentului de dezgust, putem observa activate zonele din jurul gurii si gatului. In ceea ce priveste dragostea, aceasta emotie afecteaza trei mari zone, fata, pieptul si partea inferioara a abdomenului. In cele din urma, fericirea este emotia care solicita cel mai puternic raspuns din partea organismului uman, acest studiu aratandu-ne ca aceasta emotie genereaza senzatii corporale in toate zonele organismului, mai ales in zona fetei si a gatului.

Aceasta harta identifica zonele in care ne confruntam cu o activitate sezoriala crescuta, dar enumera si zonele care sunt supuse unei scaderi a acestei activitati. Astfel, aflam ca emotiile asociate cu depresia genereaza un declin in activitatea senzoriala la nivelul bratelor si picioarelor.

Acest studiu a fost publicat in revista “Proceedings” a Academiei Nationale de Stiinte, sub titlul “Harta corporala a emotiilor”. (31.12.2013)

Sursa