Transparenta McDonald’s – Celebrii cartofi prajiti contin 17 ingrediente!

2176

Aceasta campanie nu este una recenta. Aceasta campanie a fost lansata de McDonalds Canada anul trecut in luna iunie prin intermediul unui videoclip lansat pe YouTube. Scopul videoclipului a fost acela de a raspunde intrebarilor unui consumator cu privire la motivul pentru care hrana lor arata atat de diferita in reclame in comparatie cu cea din restaurant. Campania celebrului lant de restaurante de tip fast-food a avut ca slogan zicala “Hrana noastra, intrebarile tale”. Sfatuindu-si clientii sa le adreseze intrebari pe Facebook sau Twitter, cei de la McDonalds au sperat sa-si reconstruiasca increderea intr-o perioada in care din ce in ce mai multe persoane ajung sa fie constiente de pericolul pe care-l reprezinta majoritatea produselor preparate de lantul de restaurante McDonands.

In cele din urma, McDonald’s, a luat decizia de a divulga secretul din spatele prepararii cartofilor prajiti. Acestia, prin intermediul unui videoclip, au raspuns la o serie de intrebari legate de prepararea cartofilor prajiti: de unde vin cartofii, cum sunt procesati, in ce tip de ulei sunt prajiti si la intrebarile cu privire la motivul pentru care contin atat de multa sare.

Mai intai, cartofii sunt opariti pentru a fi eliminat excesul de zaharuri naturale, care ar produce variatii de culoare, iar mai apoi sunt inmuiati in dextroza, pentru a le oferi cartofilor o culoare uniforma. Apoi, cartofii trec printr-un proces care are ca scop indepartarea excesului de umiditate, nu inainte de a lua contact cu un ingredient care are scopul de a preveni innegrirea  acestora. In cele din urma, inainte de a fi inghetati si gata pentru transport, cartofii sunt prajiti rapid timp de 60 de secunde.

In cazul in care pana aici nimic nu vi se pare prea iesit din comun, asta se datoreaza faptului ca nu v-am prezentat ingredientele. Majoritatea dintre noi, atunci cand preparam cartofi prajiti, nu avem nevoie de mai mult de trei ingrediente – cartofi, ulei si sare. Cu toate acestea, in continutul cartofilor prajiti de la Mc’Donald’s exista aproximativ 17 ingrediente diferite, lista ingredientelor aflandu-se pe site-ul Mc’Donand’s.

Ingrediente:

Cartofi, ulei de canola, ulei de soia hidrogenat, ulei de sofran, aroma naturala (sursa vegetala), dextroza, pirofosfat acid de sodiu (E450 – mentine culoarea), acid citric (conservant), dimetilpolisiloxan (antispumant), iar cartofii sunt prajiti in  ulei vegetal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu butylhydroquinone tertiar (TBHQ), acid citric si dimetilpolisiloxan) si sare (silicat alumino-sodic (E554), dextroza, iodura de potasiu)

La o simpla privire, fiecare dintre noi ne putem da seama ca ingredientele de mai sus sunt foarte periculoase pentru sanatatea umana, inclusiv cele care sunt modificate genetic (uleiul de canola, uleiul de porumb, uleiul de soia), conservantul chimic si antispumantul (TBHQ, acidul citric si dimetilposisiloxan) si colontul artificial (pirfosfat acid de sodiu).

Cate persoane din jurul tau cunosc faptul ca acesti cartofi contin atat de multe ingrediente? Multumita transparentei McDonald’s, fie ea si din alta tara, putem sa devenim mult mai constienti de diferentele enorme care exista intre mancarea arificiala si mancarea adevarata.

Aceasta este lista completa a ingredientelor pe care le contin produsele McDonald’s  –  Click AICI

Iata cum arata celebrul Hamburger, impreuna cu celebrii cartofi prajiti de la McDonald’s dupa 6 luni de zile: