0 Shares 380 Views

Beneficiile hidratarii nucilor, semintelor si cerealelor

Emanoil Hociota Iul 13, 2014
0 381

Natura a organizat lucrurile in asa fel incat nucile, cerealele si semintele pot supravietui, indiferent de conditiile de mediu, pana in momentul in care conditiile adecvate de cultivare sunt prezente. Mecanismul natural de aparare al acestora include inhibitori nutritionali si substante toxice care pot fi eliminate in mod natural atunci cand exista suficiente precipitatii pentru a sustine o noua planta dupa ce semintele, nucile sau cerealele germineaza. Atunci cand ploua, semintele, nucile si cerealele pot germina si pot produce o planta. Asa ca, prin procesul de hidratare a cerealelor, nucilor sau semintelor, imitam procesul natural al naturii.

Scopul acestui proces este acela de a reduce sau de a elimina inhibitorii nutritionali si substantele toxice. Aceste substante sunt enzime inhibatoare, fitati (acid fitic), polifenoli (taninuri) si goistrogeni (anti-nutrienti).

  Spa-ul din casa ta – Tratamentul revigorant al picioarelor tale!

De ce ar trebui sa hidratam nucile, semintele si cerealele?

1. Pentru a elimina si a reduce acidul fitic.

2. Pentru a elimina si a reduce cantitatea de taninuri.

3. Pentru a neutraliza inhibitorii nutritionali.

4. Pentru a incuraja productia de enzime benefice.

5. Pentru a spori cantitatea de vitamine, in special pe cele din complexul B.

6. Pentru a reduce cantitatea de gluten si pentru a usura digerarea acestora.

7. Pentru ca proteinele sa fie digerate mult mai usor.

8. Pentru a reduce deficientele de minerale si pierderea de masa osoasa.

9. Pentru a ajuta la nutralizarea toxinelor de la nivelul colonului.

10. Pentru a preveni aparitia mai multor afectiuni de sanatate.

Hidratarea acestora le permite enzimelor, lactobacililor si altor organisme sanatoase sa neutralizeze o mare parte din acidul fitic din cereale. De asemenea, inmuierea acestora in apa calduta neutralizeaza enzimele inhibatoare prezente in continutul tuturor semintelor si incurajeaza productia de enzime benefice.

  Poate mintea sa ne vindece trupul? Dovezile stiintifice confirma aceasta realitate!

In ce consta hidratarea semintelor, nucilor si cerealelor?

Semintele, nucile si cerealele pot fi lasate la hidratat in apa, apa sarata sau in apa calduta la care se adauga un pic de suc de lamaie. In termen de 7-24 de ore, enzimele inhibatoare sunt neutralizate si celelalte substante anti-nutritive sunt defalcate, indiferent de metoda pe care o alegi.

Nucile, semintele si cerealele se consuma hidratate?

Pastreaza-le intr-un loc uscat vreme de 24-48 inainte de a le consuma.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares75 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares85 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares129 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category