" />
0 Shares 341 Views

Ce-l surprinde pe Dalai Lama? Raspunsul a fost dureros de profund!

Emanoil Hociota Mai 29, 2014
0 342

Am putea spune despre Dalai Lama ca este un tip destul de interesant. La urma urmei, pozitia sa referitoare la viata in general este una destul de interesanta. In timpul unui interviu, Dalai Lama a fost intrebat care sunt lucrurile care-l surprind cel mai mult, iar raspunsul sau a fost de o profunzime extraordinara:

„Omul este cel care ma suprinde cel mai mult. Pentru ca omul isi sacrifica sanatatea pentru a face bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea. Apoi, este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent. Rezultatul este ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor. Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait”.

In cazul in care meditam asupra celor spuse, mesajul este unul frapant si puternic. Cu siguranta este foarte usor sa trecem imediat la vizionarea unei alte pagini sau a unui video, dar daca meditam asupra acestui mesaj si daca lasam vorbele sale sa se linisteasca pentru cateva clipe in plus in mintea noastra constienta, adevarata semnificatie si profunzimea se vor face simtite in interiorul nostru.

  Cele OPT lucruri pe care le spun cel mai adesea in cadrul sesiunilor de terapie

Totul este cu susul in jos pe lumea aceasta!

Majoritatea dintre noi, cu foarte putine exceptii, ne traim viata intr-un mod extrem de distructiv in foarte multe aspecte ale acesteia, doar pentru a ne folosi de bani cu scopul de a remedia problemele atunci cand ne lovim de ele. Cu scopul de a obtine acei bani mergem la un loc de munca pe care in majoritatea timpului nu-l suportam, fapt ce are consecinte negative asupra sanatatii noastre. Facem toate aceste compromisuri cu gandul la toate jucariile pe care ni le-am putea cumpara sau cu gandul la banii pe care-i vom primi la pensie, cu toate ca in stilul acesta foarte multi dintre noi nu se stie daca vom ajunge pana acolo.

  Aceasta este gaura neagra a lacomiei!

Un alt citat al carui mesaj este asemanator cu cel al lui Dalai Lama este cel al lui Michael Ellner:

“Uite-te la noi. Totul este invers, totul este cu susul in jos. Medicii distrug sanatatea, avocatii distrug dreptatea, psihiatrii distrug mintea, oamenii de stiinta distrug adevarul, mass-media distruge informatiile, religiile distrug spiritualitatea si guvernele distrug libertatea.”

Priveste profund in spatele acestor cuvinte si vei observa foarte repede adevarul din spatele acestora.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares127 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category