0 Shares 405 Views

Ce-l surprinde pe Dalai Lama? Raspunsul a fost dureros de profund!

Emanoil Hociota Mai 29, 2014
0 406

Am putea spune despre Dalai Lama ca este un tip destul de interesant. La urma urmei, pozitia sa referitoare la viata in general este una destul de interesanta. In timpul unui interviu, Dalai Lama a fost intrebat care sunt lucrurile care-l surprind cel mai mult, iar raspunsul sau a fost de o profunzime extraordinara:

„Omul este cel care ma suprinde cel mai mult. Pentru ca omul isi sacrifica sanatatea pentru a face bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea. Apoi, este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent. Rezultatul este ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor. Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait”.

In cazul in care meditam asupra celor spuse, mesajul este unul frapant si puternic. Cu siguranta este foarte usor sa trecem imediat la vizionarea unei alte pagini sau a unui video, dar daca meditam asupra acestui mesaj si daca lasam vorbele sale sa se linisteasca pentru cateva clipe in plus in mintea noastra constienta, adevarata semnificatie si profunzimea se vor face simtite in interiorul nostru.

  (Programul de 21 de zile) Ziua 1 - Identifica-ti scopurile

Totul este cu susul in jos pe lumea aceasta!

Majoritatea dintre noi, cu foarte putine exceptii, ne traim viata intr-un mod extrem de distructiv in foarte multe aspecte ale acesteia, doar pentru a ne folosi de bani cu scopul de a remedia problemele atunci cand ne lovim de ele. Cu scopul de a obtine acei bani mergem la un loc de munca pe care in majoritatea timpului nu-l suportam, fapt ce are consecinte negative asupra sanatatii noastre. Facem toate aceste compromisuri cu gandul la toate jucariile pe care ni le-am putea cumpara sau cu gandul la banii pe care-i vom primi la pensie, cu toate ca in stilul acesta foarte multi dintre noi nu se stie daca vom ajunge pana acolo.

  Cele ZECE comportamente de evitat in momentele in care esti nervos – Sfatul specialistului!

Un alt citat al carui mesaj este asemanator cu cel al lui Dalai Lama este cel al lui Michael Ellner:

“Uite-te la noi. Totul este invers, totul este cu susul in jos. Medicii distrug sanatatea, avocatii distrug dreptatea, psihiatrii distrug mintea, oamenii de stiinta distrug adevarul, mass-media distruge informatiile, religiile distrug spiritualitatea si guvernele distrug libertatea.”

Priveste profund in spatele acestor cuvinte si vei observa foarte repede adevarul din spatele acestora.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category