" />
0 Shares 572 Views

Cele 20 de lucruri uimitoare despre creierul uman

Emanoil Hociota Aug 17, 2015
0 573

Creierul uman este un adevarat miracol al naturii si al evolutiei si chiar si cei care se ocupa cu intelingeta artificala sau cercetatorii din domeniul neurostiintei se afla inca in imposibilitatea de a-l explora pe deplin. Acestia recunosc ca va fi nevoie de mult mai mult timp pentru a fi complet familiarizati cu functiile creierului.

Iata care sunt cele 20 de lucruri uimitoare despre creierul uman:

#1. Desi reprezinta doar 2% din greutatea totala a corpului, creierul foloseste circa 20% din ogixenul din sange si aproximativ 25% din glucoza care circula in fluxul sanguin.

#2. Creierul are aproximativ 100 de miliarde de neuroni, dar acestia alcatuiesc numai 10% din creier. Aproximativ 75% din creier este apa.

#3. Creierul tau este capabil sa aiba mai multe idei decat exista atomi in intreg universul.

#4. Creierul produce suficienta electricitate pentru a aprinde un bec.

  Afla elementul personalitatii tale si ce spune acesta despre tine!

#5. Creierul unui adult cantareste intre 1.3 si 1.4 kg. Intre dimensiunea si greutatea creierului si inteligenta nu exista nici macar o singura legatura.

#6. In cazul in care fluxul sanguin la creier este intrerupt, constiinta este pierduta timp de 8 pana la 10 secunde, iar fara oxigen putem supravietui timp de 4 pana la 6 minute.

#7. Creierul unui copil nou-nascut se dubleaza in dimensiune in doar un an.

#8. Studiile arata ca 50-70% din bolile fizice pentru care mergem la medic sunt cauzate doar de creierul nostru si de nimic altceva.

#9. Cand ai o durere de cap, nu creierul este cel care te doare, pentru ca acest organ nu are receptori pentru durere si nu poate simti durerea.

#10. Creierul este cel mai activ in timpul somnului. Persoanele cu un IQ mai mare viseaza mai mult si s-a dovedit ca persoanele care trag un pui de somn dupa-amiaza au o cantitate mai mare de energie si o putere mai mare de concentrare.

  Aceasta rulota realizata in anul 1985 ascunde ceva iesit din comun!

#11. Multe studii arata ca un creier , in lipsa unor probleme reale, poate crea amintiri false care nu au avut loc de fapt.

#12. Rasul activeaza cinci parti diferite ale creierului.

#13. Partea stanga a creierului controleaza partea dreapta a corpului si partea dreapta a creierului controleaza partea stanga a corpului.

#14. Daca este sanatos, creierul tau nu isi pierde capacitatea de a invata niciodata.

#15. Studiile arata ca hipocampusul, partea creierului responsabila pentru orientarea vizuala, este mult mai mare in randul soferilor de taxi londonezi in comparatie cu cea a celorlalti oameni obisnuiti. Acest lucru se datoreaza faptului ca soferii de taxi din Londra petrec multi ani invatand fiecare strada din oras inainte de obtinerea licentei.

  Aceasta practica poate aduce in prezent demonii trecutului – Legatura dintre depresie, anxietate si meditatie

#16. La nivelul creierului exista un tip de neuroni numiti “neuroni oglinda”, deoarece acestia pur si simplu copiaza activitatile din jurul nostru. Tocmai din cauza lor cascam atunci cand altcineva casca in apropierea noastra.

#17. Drogurile, cum ar fi cocaina activeaza centrul de placere din creier, eliberand dopamina si astfel te fac sa fii fericit pentru o scurta perioada de timp.

#18. De fiecare data cand iti aduci aminte ceva sau cand ai un gand nou, creierul tau creeaza o noua conexiune intre neuroni.

#19. Creierul unui elefant este cel mai mare, dar ocupa doar 0.15% din greutatea totala a corpului unui elefant, in timp ce la om ocupa 2% din greutatea totala. Prin urmare, creierul uman este cel mai mare.

#20. Numeroase cercetari arata ca cititul cu voce tare sau conversatiile frecvente contribuie la dezvoltarea creierului.

You may be interested

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares143 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Most from this category