" />
0 Shares 3968 Views

Cele mai cunoscute simboluri spirituale din intreaga lume si semnificatiile acestora

Emanoil Hociota Sep 29, 2015
0 3969

Simbolurile vietii au fost inregistrate in istorie si au lasat o impresie psihologica profunda in mintea oamenilor. Doar privind complexitatea si sensul profund al acestor simboluri, ne simtim conectati, plini de viata si in acelasi timp intrigati.

Dar ce semnificatie au aceste simboluri?

Iata care sunt cele mai cunoscute ZECE simboluri spirituale si semnificatiile acestora:

#1. Floarea de lotus

10

Floarea de lotus este un simbol important in budism, precum si in multe alte culturi estice. Aceasta floare simbolizeaza iluminarea spirituala. In cultura hindusa, floarea de lotus simbolizeaza chakra celui de-al treilea ochi. De asemenea, simbolizeaza echilibrul dintre energiile feminine si energiile masculine.

Simbolul, de asemenea, reprezinta o calatorie in intunericul interior si transformarea profunda interioara. Este un simbol al detasamentului, asa cum o picatura de apa aluneca pe o petala. (Afla mai multe aici)

#2. Hamsa

09

Hamsa este cunoscut ca fiind un semn universal de protectie si este folosit pentru a indeparta persoanele care iti pot face rau, cum ar fi deochiul. Cunoscut sub numele de “ochiul rau”, Hamsa este cunoscut pentru protectia pe care o ofera purtatorului. Hamsa este cuvantul de origine araba pentru cifra “cinci” si reprezinta cele cinci degete ale mainii. Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri universale de protectie.

  Iata cum reactioneaza creierul tau in momentele intense de rugaciune!
#3. Ying si Yang

08

Ying – Yang reprezinta armonizarea dualitatii si unificarea energiilor masculine si feminine. De asemenea, ne aminteste ca echilibrul este cheia vietii. (Afla mai multe aici)

#4. Floarea Vietii

07

Intalnita in majoritatea religiilor majore de pe tot globul, floarea vietii este considerat a fi cel mai important simbol al geometriei sacre.

Simbolul poate fi folosit ca o metafora care ilustreaza legatura existenta in univers, intre orice forma a vietii si a spiritului.

Floarea contine un set de simboluri secrete, cunoscut ca Fructul Vietii. Prin acesta se pot descoperi cele mai importante si sacre secrete ale universului.

#5. Arborele vietii

06

Arborele vietii a fost un simbol reprezentativ pentru un numar foarte mare de culturi si de religii din intreaga lume. De asemenea, cunoscut si ca “Arborele Cosmic”, arborele vietii este asociat cu nasterea, viata, moartea si renasterea in cercul vietii. Din crestinism aflam ca acest arbore s-a aflat in Gradina Edenului. Din acest copac Adam si Eva au luat si au mancat fructul interzis.

  Cele TREI cauze spirituale ale bolilor

Arborele vietii este folosit de catre samani pentru a calatori intre cele trei lumi, lumile superioare, mici si mijlocii si este considerat a fi sacru de cei care practica Asatru. De asemenea, se crede ca acest arbore reprezinta o metafora pentru creierul uman.

#6. Ankh

05

Ankh este un foarte cunoscut simbol egiptean. Aceasta hieroglifa egipteana este un simbol al vietii lungi. Se spune ca egiptenii foloseau acest simbol in timpul practicilor sexuale pentru a-si regenera energia sexuala in momentul orgasmului. In general, simbolul Ankh a fost asociat cu viata vesnica si cu regenerarea.

#7. Pentagrama

04

Acesta este simbolul religiei pagane Wicca si este declarat a fi un simbol al omului. Se spune ca cel care poarta acest simbol este protejat de rau. Coltul de sus reprezinta spiritul, iar celelalte patru colturi reprezinta cele patru elemente.

#8. Vulturul

03

Cunoscut si sub numele de “spiritul etern” sau “Marele Spirit”, vulturul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale traditiei nativilor americani. Cunoscut sub numele de “creatorul tuturor”, vulturul este conducatorul cerului si se spune ca atunci cand este chemat poate ajuta un discipol sa ajunga la copacul vietii.

  Descopera armonia din viata ta cu ajutorul principiilor Reiki
#9. Caduceul

02

In mod eronat folosit ca simbol de mai multe organizatii din domeniul sanatatii, caduceul este simbolul lui Hermes si infatiseaza doi serpi incolaciti in jurul unui baston inaripat.

Caduceul ofera baza unui simbol astrologic, reprezentand planeta Mercur. Acest simbol, de asemenea, este o reprezentare a energiei de viata. Cei doi serpi reprezinta energia Kundalini care se ridica de la baza coloanei, unul fiind feminin si unul masculin.

#10. Sarpele

01

Un simbol de temut, sarpele este unul dintre cele mai cunoscute simboluri spirituale din lume. In unele culturi sarpele este foarte apreciat, in timp ce in alte culturi este privit ca fiind simbolul raului. In crestinism, sarpele este mentionat ca fiind “diavolul”, in timp ce in culturile estice, sarpele este un simbol al energiei primordiale de viata, un simbol al mortii si al renasterii.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares135 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares127 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares117 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category