0 Shares 1079 Views

Formele geometrice: Un test de personalitate simplu si neobisnuit

Emanoil Hociota Mar 28, 2014
0 1080

Cu ajutorul acestui test simplu dar in acelasi timp neobisnuit va veti putea cunoaste mult mai bine.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa priviti formele geometrice si sa alegeti o alegeti pe cea care considerati ca va reprezinta cel mai bine ca persoana. Cu alte cuvinte, alegeti forma geometrica cu care va puteti identifica cel mai mult. Dupa ce ati ales forma geometrica preferata, aranjati formele geometrice in ordinea preferintelor.

forme geometrice test

Patratul

Lucratorul neobosit. De obicei persoanele care aleg aceasta figura geometrica sunt persoane care isi ofera toata energia locului de munca, carierei. Harnicia, perseverenta si aptitudinile speciale sunt doar cateva dintre caracteristicine acestor persoane. Aceste persoane dispun de capacitatea de aborbtie a informatiilor de pretutindeni si dau dovada de o organizare extraordinara in viata lor de zi cu zi. De asemenea, aceste persoane isi urmeaza scopurile cu o perseverenta extraordinara si sunt capabili sa atinga o reputatie extraordinara in domeniul lor de activitate.

Predominant, persoanele care aleg aceasta figura geometrica sunt persoanele care-si folosesc mai mult emisfera stanga a creierului, aceste persoane fiind caracterizate de o gandire logica, matematica. “Patratul” cauta si analizeaza raspunsurile problemelor si se bazeaza mult mai putin pe instinct.

Viata ideala a acestor persoane este una planificata pana la cel mai mic detaliu, o viata previzibila pentru acestia din toate punctele de vedere. Acestora nu le plac evenimentle neasteptate sau surprizele. In lumea afacerilor, adesea aceste persoane devin buni directori sau buni administratori, dar foarte rar foarte buni manageri deoarece nevoia constanta de informatii ii priveaza de agilitatea pe care si-o inhiba prin acumularea constanta de informatii. In plus, rationalitatea lor rece este cea care-i impiedica de multe ori pe acestia sa se imprieteneasca rapid cu alte persoane.

Triunghiul

Aceasta forma geometrica este reprezentativa pentru persoanele care au calitati de leadership. “Triunghiul” reprezinta o persoana foarte increzatoare care-si doreste sa aibe dreptate tot timpul si in toate aspectele discutate, indiferent daca au cunostintele necesare sau nu. Cu toate ca le este destul de dificil sa-si recunoasca greselile, acestora le este foarte usor sa absoarba informatiile din jurul lor. Cariera le ofera un sens vietii lor. Una dintre cele mai negative calitati ale acestor persoane este auto-absorbtia excesiva.

Dreptunghiul

Aceasta forma geometrica reprezinta o forma de tanzitie de la o forma geometrica la alta. Persoanele care se vad ca fiind dreptunghiuri nu sunt multumiti de viata lor momentan si sunt ocupati de incercarea lor de a-si imbunatati circumstantele. Principala stare mentala in care se afla aceste persoane este una definita de incertitudine si confuzie, datorita problemelor reale si imaginare. Caracteristicile principale sunt inconsistenta, comportamentul imptrevizibil si stima de sine scazuta. Calitatile pozitive ale acestor persoane sunt: curiozitatea, interesul viu pentru tot ceea ce exista si curajul. Aceste persoane au obiceiul de a face lucruri care nu s-au mai facut si sa puna intrebari ce nu au mai fost puse pana acum.

Cercul

Cercul reprezinta simbolul armoniei. Persoanele care aleg aceasta forma geometrica sunt interesati foarte mult de calitatea relatiilor interpersonale. Cea mai mare valoare persoanala a acestor oameni este reprezentata de relatiile cu cei din jurul lor si de bunastarea acestor relatii. Cercul este liantul care tine echipa sau familia impreuna. Aceste persoane ofera  un sentiment de stabilitatea grupului de persoane din care fac parte datorita capacitatii mari de empatie si de simpatie. “Cercurile” simt durerea si fericirea celorlalte persoane ca fiind propria lor durere sau fericire. Acestia sunt persoane foarte creative, partea dreapta a creierului lor fiind cea dominanta. Principala caracteristica a stilului lor de gandire este reprezentat de concentrarea asupra aspectelor subiective ale problemei.

Zig-Zag

Zig-Zag-ul este un simbol al creativitatii. „Zig-zag-ul” gandeste in imagini. Emisfera dreapta a creierului este cea dominanta, motiv pentru care, aceste persoane simplifica enorm modul in care privesc lumea din jurul lor. Acest gen de gandire le ofera acestor persoane o vedere armonioasa si holistica asupra vietii, acesta fiind unul dintre lucrurile care le permit acestor persoane sa-i vada acesteia frumusetea ei intrinseca. Aceste persoane nu pot lucra intr-un singur loc de munca pentru o lunga perioada de timp deoarece exista in continuare atat de multe alte lucruri interesante pe care le pot vedea si experimenta. Scopul principal al gandirii acestor persoane este acela de a genera noi metode si idei, nu neaparat realizarea reala a acestora. Zig-Zag-ul priveste spre viitor si este mult mai interesat de posibilitati, decat de realitate.

Sursa

 

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares69 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares63 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares73 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category