Importanta detoxifierii rinichilor

1741

Importanta detoxifierii rinichilor este atat de mare incat nu poate fi subliniata indeajuns. Detoxifierea rinichilor contribuie din plin la buna functionare a acestora, iar de sanatatea acestora depind numeroase functii ale organismului tau. Rinichii contribuie in mod direct la detoxifierea sanguina prin eliminarea compusilor toxici. In cazul in care procesul natural de detoxifiere sanguina al orgnaismului este impiedicat, toxinele pot ramane prezente si pot circula prin intreg organismului putand provoca numeroase daune.

Functiile rinichilor

Rinichii sanatosi ajuta la gestionarea stabilitatii fluidelor din organism prin reglarea echilibrului de sodiu si apa. Rinichii administreaza, de asemenea, echilibrul intre alcalinitate si aciditate si nu in ultimul rand reglementeaza hormonii si enzimele responsabile pentru controlul tensiunii arteriale. In plus, asa cum am mentionat anterior, rinichii tai filtreaza toxinele care se acumuleaza ca urmare a regimului alimentar si a mediului inconjurator.

Dezechilibrul de apa din corp cauzat de toxinele existente la nivelul rinichilor se afla intr-o foarte stransa legatura cu starile emotionale negative, cum ar fi stresul, paranoia, tremurul necontrolat al muschilor, nesiguranta, frica si atacuri de panica. Detoxifierea rinichilor promoveaza functionarea optima a acestora. Atunci cand rinichii se afla intr-o stare optima de functionare, acestia pot purifica sangele de pana la 60 de ori pe zi.

Ceaiuri care detoxifica rinichii

Exista multe sortimente de ceaiuri pe care le poti prepara si care pot contribui intr-un mod foarte eficient la detoxifierea rinichilor tai.

Ceaiul de radacina de papadie elimina excesul de apa din organism prin stimularea productiei de urina.

Ceaiul de radacina de ghimbir si turmeric, in cazul in care este consumat dupa masa de pranz si dupa cina, nu numai ca are capacitatea de a detoxifia rinichii intr-un mod eficient, dar si de a sprijini digestia.

Legume si fructe care detoxifica rinichii

Exista, de asemenea, o mare varietate de fructe si de legume care pot contribui la detoxifierea rinichilor. Strugurii organici pot fi consumati cruzi cu scopul de a-i furniza organismului substantele nutritive si antioxidantii care sprijina procesul de detoxifiere. Strugurii contribuie la eliminarea acidului uric si a altor deseuri prezente la nivelul rinichilor.

Merisorul ii furnizeaza organismului nostru chinina, un compus trimis catre ficat. Acidul hipuric, care se transforma in chinina, contribuie la eliminarea acidului uric si a ureei de la nivelul rinichilor si tractului urinar. De asemenea, chinina previne atasare bacteriilor de peretii tractului urinar. Sucul de merisor este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai santatatii rinichilor tai.

Merele organice sunt unele dintre cele mai bune alimente naturale pe care le putem manca si acestea, de asemenea, sprijina detoxifierea naturala a organismului.

De asemenea, exista mai multe tipuri de legume care sprijina in mod natural detoxifierea rinichilor si care sunt disponibile in aproape fiecare magazin alimentar

Usturoiul este un diuretic natural, care stimuleaza productia de urina si care detoxifica rinichii. Castravetii, de asemenea, actioneaza ca un diuretic natural si pot contribui la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Ceapa este cunoscuta pentru proprietatea sa de a contribui la eliminarea pietrelor de la rinichi. Se fierb cateva cepe si se mixeaza intr-un blender impreuna cu apa in care au fost fierte.

Fasolea, soia si mazarea contin un aminoacid esential numit arginina care contribuie la curatarea rinichilor de amoniac.

O regula generala

Consumul de alimente naturale, vii, ii va oferi organismului tau sprijinul necesar pentru detoxifierea naturala a rinichilor si a celorlalte organe. Majoritatea legumelor cu frunze verzi, fructele cu un continut redus de zaharuri (fructele de padure), nucile si semintele pot sprijini sanatatea organismului in diferite moduri, nu doar prin detoxifierea sa. De asemenea, este extrem de important sa consumi suficienta apa pura, cu scopul de a le permite rinichilor tai sa elimine toxinele intr-un mod mult mai rapid si eficient.