ZECE remedii naturale care te vor ajuta sa-ti regasesti vitalitatea de altadata

1858

Cu totii avem in sinea noatra imaginea adolescentului de altadata, cel care putea sa citeasca nopti intregi, sa danseze ore intregi fara intrerupere si sa se bucure de fiecare moment ca si cand era ultimul din viata lui. Cu toate acestea, timpul si-a pus amprenta pe majoritatea dintre noi. Majoritatea dintre noi ne simtim obositi, istoviti si lipsiti de energie. Cu toate ca vremurile povestite cu cateva randuri mai inainte par destul de departe, adevarul este ca ne putem recapata acea energie naturala pe care o aveam in perioada adolescentei si nici macar nu este o sarcina dificila. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati o serie de reguli simple, precum evitarea zaharului, evitarea cafelei si a bauturilor energizante. Cu toate ca pe termen scurt “ajutoarele” pe care le-am mentionat mai devreme pot sa-si dovedeasca eficienta, pe termen lung fiecare dintre acestea continua sa ne dezamageasca rand pe rand.

Natura ne-a ajutat si in aceasta privinta oferindu-ne plantele adaptogene. Plantele adaptogene ofera organismului o rezistenta extraordinara in fata surmenajurului si a stresului zilnic. Plantele adaptogene ne pot oferi energia, vitalitatea si agilitatea psihica fara a stimula intr-o maniera excesiva organismul nostru.

Plantele din randurile urmatoare, plante ce reprezinta mandria medicinei chineze si a celei ayurvedice,  iti vor reda lucrul cel mai de pret de pe pamant, sanatatea.

Iata zece remedii naturale care te vor ajuta sa-ti regasesti vitalitatea de alta data:

10. Ciuperca Reishi

reishi.3

Medicina Traditionala Chineza foloseste aceasta ciuperca pentru “calmarea spiritului”. Aceasta ciuperca a fost folosita in scopuri medicinale inca de acum 2000 de ani, fiind una dintre cele mai vechi ciuperci folosite in scopuri terapeutice. Aceasta are proprietatea de a reduce anxietatea, de a reduce episadele insomniilor, de a combate starile de oboseala si fiind un adaptogen, de reduce sau de a creste, dupa caz, tensiunea sanguina.

9. He Shou Wu

wo sho wo.4

He Shou Wu, adesea intalnita si sub denumirea de “Fo Ti”, este folosita in Medicina Traditionala Chineza datorita proprietatii acesteia de a incetinii procesul de imbatranire al organismului. Aceasta planta stimuleaza cresterea parului, are efecte extraordinar de pozitive asupra sistemului nervos si ajuta la imbunatatirea memoriei, fiind un ajutor de nadejde pentru studenti in perioadele de sesiune.

8. Astragalus

6

O alta planta foarte respectata in Medicina Traditionala Chineza este Astragalus, fiind una dintre cele mai vechi plante medicinale utilizate in China. Dincolo de beneficiile uriase si de sustinerea importanta pe care aceasta planta o acorda sistemului imunitar, inimii si ficatului, Astragalus mai este folosita si ca adjuvant terapeutic in cazul persoanelor care sufera de cancer. Eficienta acestei plante se pare ca este superioara fata de cea a celebrei plante denumita Echinacea, datorita asistentei puternice pe care “conducatorul galben”, cum mai este denumita, i-o ofera organismului.

7. Busuiocul Indian

busuioc.7

Busuiocul Indian , cunoscut sub denumirea stiintifica de “Ocimum Sanctum, este asemanat in foarte multe aspecte cu analgezicele moderne. Deasemenea, este o planta care are proprietatea de a oferi protectie impotriva radiatiilor. In Medicina Traditionala Ayurvedica este folosit pentru alinarea durerilor de cap, reducerea stresului, in tratamentul racelilor si ca tratament pentru problemele digestive. Studiile recente au demonstrat ca Busuiocul Indian este un puternic antioxidant. Deasemenea este o planta recomandata persoanelor care sufera de diabet si de colesterol ridicat.

6. Panax Ginseng

panax.8

Radacinile acestei plante sunt folosite de mii de ani de Medicina Traditionala Chineza datorita proprietatilor sale adaptogene si afrodisiace. Panax Ginseng este probabil una dintre cele mai studiate plante medicinale din lume si probabil, una dintre cele mai folosite. Aceasta are proprietati anti-inflamatorii, ajuta la echilibrarea nivelului zaharului din sange si are proprietatea de a inhiba dezvoltarea anumitor caracteristici asociate cancerului.

Este folosita datorita proprietatilor sale de promovare a unei stari generale de bine, datorita proprietatilor sale anti-depresive, pentru imbunatatirea memoriei  si pentru plusul de energie pe care-l ofera organismului.

5. Cordyceps  

cordyceps.9

Considerata “Ginseng-ul Ciupercilor”, ciuperca medicinala Cordyceps are un efect extrem de eficient in cazurile de epuizare fizica si psihica, fiind un excelent tonic al organismului. Cercetarile stiintifice au demonstrat efectele pozitive pe care acest tonic natural le ofera organismului, printre care enumeram: tratamentul afectiunilor respiratorii si pulmonare, cresterea performantelor sportive, cresterea libidoului, fortificarea sistemului imunitar si nu in ultimul rand, este folosita datorita proprietatilor acesteia de calmare a sistemului nervos.

4. Schizandra

Schizandra.10

Schizandra, denumit si “fructul celor cinci arome” deoarece fructele acestei plante contopesc toate cele cinci gusturi: acru, dulce, sarat, amar si iute. Fructele acestei plante sunt folosite de cele mai multe ori, intr-o forma uscata pentru prepararea ceaiurilor de Schizandra, aceasta fiind una dintre cele 50 de plante fundamentale ale Medicinei Traditionale Chineze. Cea mai de pret calitate a acestui fruct este reprezentata de efectul puternic antionxidant. Caracterul adaptogen al plantei, face ca aceasta sa-si muleze interactiunea cu organismul nostru in functie de nevoile acestuia.  Schzandra este un foarte bun tonic al organismului, faciliteaza eliminarea starii de anxietate si imbunatateste memoria si vigilenta mentala.

3. Ashwagandha

ashwagandha.5

Ashwagandha (Withania somnifera), sau “ginsengul indian” este una dintre cele mai apreciate plante ale Medicinei Ayurvedica. Aceasta planta ne ajuta sa ne recapatam echilibrul emotional, concentrarea si rezistenta. Aceasta planta are o proprietate anticancerigena extrem de puternica, fructele si frunzele sale fiind folosite in cadrul tratamentelor anti-cancer.

2. Maca

Radacina de maca.2

Maca este o planta care creste pe platourile inalte ale Anzilor Peruvieni  si Bolivieni. Beneficiile pe care aceasta leguma le ofera organismului sunt atestate de secole reprezentand izvorul de energie al incasilor. Maca este extrem de bogata in minerale si in substante nutritive si fiind un adaptogen extraordinar de eficient reprezinta o alegere excelenta pentru viata de zi cu zi. Este extrem de eficienta in tratarea oboselii, imbunatatirea performantelor sexuale in cazul barbatilor si in tratamentul anxietatii.

1. Rhodiola Rosea

Rhodiola.1

Rhodiola Rosea si-a dovedit eficienta in tratarea depresiei si in imbunatatirea starii generale de sanatate. Efectele benefice ale acestei plante asupra starii de sanatate se datoreaza interactiunii acesteia cu nivelul dopaminei si al serotoninei din creier.

Folosita de secole in Asia si in Scandinavia, Rhodiola Rosea sau “radacina de aur”, cum i se mai spune, reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati prin care va puteti recastiga energia si vitalitatea datorita eficientei de care da dovada si datorita pretului echilibrat.