MACA: istoria si beneficiile acestei radacini minune

1459

macaMajoritatea dintre noi ne aflam intr-o cautare continua a unei surse puternice de energie pentru a ne recapata vitalitatea. Pentru o parte dintre noi aceasta sursa de energie o suplimentam prin consumul de cafea sau bauturi energizante, dar din pacate, acestea dezavantajele lor. O alternativa naturala a cafelei pe care o consumati in pauza de cafea de la serviciu poate deveni pentru voi radacina de maca. Aceasta radacina a castigat, intr-un timp foarte scurt, atentia tuturor persoanelor care sunt constiente de importanta sanatatii din viata lor. Aceasta este apreciata nu numai pentru densitatea nutritionale pe care o ofera, dar, de asemenea, pentru capacitatea sa remarcabila de a inlocui unele dintre cele mai comune produse farmaceutice din zilele noastre, printre care viagra si progesteron.

Radacina de Maca creste in muntii din Peru, la altitudini mari de peste 7000 pana la 11000 de metri, ceea ce face ca aceasta leguma sa se aflea si la propriu si la figurat “la inaltime”. Maca face parte din familia legumelor si este ruda apropiata cu cartoful, forma acesteia fiind asemanatoare. Radacina in sine creste la aproximativ sase centrimetri adancime si are o lungime in exterior de 5 cm. Exista patru tipuri diferite, recunoscute, de Maca, acestea fiind clasificate in functie de culoarea radacinii, violet inchis, negru, galben inchis si roz deschis.

Maca este considerat un super-aliment datorita cantitatilor mari de vitamine, minerale, enzime si aminoacizi esentiali pe care-i contine. Este foarte bogata in vitaminele din complexul B, vitaminele energiei, ceea ce face ca aceasta leguma sa fie un supliment extraordinar pentru vegetarieni si vegani. De asemenea, Maca este foarte bogata in minerale, in special calciu si magneziu.

Ca supliment nutritiv, Maca peruviana a generalizat efectele tonice asupra functionarii biochimice a organismului uman. Cel mai important dintre aceste beneficii este reprezentat de imbunatatirea functiei endocrine. Sistemul endocrin include toate glandele si hormonii secretati de acestea in organism si care controleaza functii precum fertilitatea, functia reproductiva, digestia, sitemul nervos si nu in ultimul rand nivelurile de enegie. Reglarea sistemului endocrin este responsabil pentru toate atributele psihilogice care ne permit sa bucuram de sentimentul de sanatate vibranta. Radacina de Maca este un adaptogen, ceea ce inseamna ca aceasta creste capacitatea organismului nostru de a se apara impotriva afectiunior fizice si psihice.

Radacina de Maca a fost folosita de mii de ani (3800 i.Hr.) de catre indienii nativi din Peru si este unul dintre cel mai respectat supliment natural al acestora. Secole mai tarziu, in anul 1549 e.n., exploratorul spaniol Soto a primit cadou din partea indienilor radacina de Maca in schimbul sfaturilor sale cu privire la cresterea animalelor. Pana in anul 1843 aceasta planta nu a fost supusa cercetarilor stiintifice, an in care aceasta leguma minune a fost denumita “Lepedium meyenii” de catre botanistul de origine germana Gerhard Walpers.

Maca nu are contraindicatii sau reactii adverse. De asemenea, n-au fost raportate interactiuni cu vreun medicament, fiind considerata un aliment sigur pentru consum

Ce beneficii iti poate oferi Maca:

Cresterea energiei (oboseala cronica)

Tratarea disfunctiilor sexuale (pierderea libidoului)

Creste rezistenta si performanta sportiva

Hraneste sistemul endocrin

Sporeste fertilitatea

Imbunatateste starea fizica si emotionala

Promoveaza claritatea mentala

Echilibare hormonala

Trateaza Sindromul Premenstrual

Amelioreaza simptomele menopauzei

 

Sursa: collective-evolution.com