ANXIETATE SI STRES: CINCI remedii naturiste care te vor face sa te simti ca acasa oriunde te duci

1776

Te simti ingrozit. Dintr-o data, respiratia ta devine din ce in ce ma rapida si esti lovit din plin de un atac de panica. Un grad scazut de anxietate poate reprezenta un lucru pozitiv, dar atunci cand anxietatea devine un monstru incontrolabil, majoritatea persoanelor isi pierd pofta de mancare, insomniile sunt la ordinea “zilei” si ingrjorarea cu privire la anumite aspecte, care pentru anumite persoane par triviale. O vizita la medic va poate ajuta sa tratati cu succes aceasta afectiune, dar medicamentele prescrise de cele mai multe ori vin la pachet cu o multime de efecte secundare grave. Din  fericire, exista foarte multe plante si remedii naturale care va pot ajuta in cazul in care anxietatea face parte din viata dumneavoastra. Iata cinci dintre cele mai bune plante care te pot ajuta sa tratezi anxietatea cu succes:

5. Musetelul

musetel

Musetelul,o mica floare asemanatoare cu margaretele, are un miros foarte placut, dulce. Aceasta este una dintre cele mai bune plante care te pot ajuta sa treci mai usor peste episoadele de anxietate. Musetelul este foarte cunoscut datorita efectelor sale calmante si relaxante. Musetelul este un sedativ natural si un excelent tonic digestiv. De asemenea, musetelul este cunoscut pentru proprietatea acestuia de a reduce durerile de cap si pentru beneficiile pozitive pe care le ofera sanatatii ficatului si plamanilor tai. Expertii din domeniu recomanda utilizarea uleiul de musetel doar ca tratament temporar, nu ca solutie pe termen lung. De asemenea, este recomandat persoanelor de toate varstele, inclusiv copiilor.

4. Radacina de Lemn Dulce

lemn dulce

Radacina de Lemn Dulce stimuleaza activitatea lichidului cefalorahidian, astfel avand asupra organismului si asupra mintii un efect calmant, de relaxare. Este una dintre cele mai eficiente produse naturiste de care ne putem folosi in perioadele de stres intens, fiind o alta planta eficienta in tratamentul anxietatii.

 3. Lavanda

lavanda

Aceasta planta frumos mirositoare este foarte cunoscuta datorita proprietatilor calmante. Doar simpla mirosire a acestei plante poate preveni depresia, iritabilitatea, tensiunea si anxietatea. Are o eficienta extraordinara in tratamentul anxietatii si functioneaza cel mai bine sub forma de ulei esential, aromoterapie. Copii cu varsta de pana la 18 ani ar trebui sa evite acest tip de tratament deoarece lavanda poate interfera cu dezvoltarea armonioasa a acestora. De asemenea, lavanda are proprietatea de a trata cu succes si problemele digestive.

2. Kava Kava

kava

Kava Kava este, fara indoiala, planta cea mai eficienta in cadrul tratamentului cazurilor severe pana la moderate ale anxietatii. Kava Kava ne poate tine organismul departe de stres, de insomnie si de anxietate. Kava Kava nu produce dependenta si este cel mai sa fie consumata sub forma de infuzie. Persoanele care sufera de afectiuni hepatice ar trebui sa se fereasca de Kava Kava. Kava Kava nu are o eficienta sporita atunci cand este luata sub forma de pastile.

 1. Floarea Pasiunii

floarea pasiunii

Floarea, radacina si tulpina acestei plante au fost folosite vreme de sute de ani pentru combaterea anxietatii si a tulburarilor de dispozitie. Floarea Pasiunii reduce tensiunea musculara si insomnia, previne aparitia depresiei si modificarile de dispozitie. Femeile gravide ar trebui sa evite consumul de Floarea Pasiunii, deoarece contine substante chimice care cauzeaza contractarea uterului.

 

 

 

 

Sursa: stylecraze.com