CINCI jocuri care te vor pune intr-o mare dificultate si care iti vor testa atentia

2063

Mai jos gasiti cinci jocuri simple, ceea ce inseamna ca raspunsurile la intrebari se pot dovedi mult mai evidente decat par.

Stelutele “*” indica dificultatea fiecarui joc.  Daca reusiti sa aflati raspunsurile postati-le in sectiunea de comentarii din josul paginii! Mult succes!

 

Jocul Nr. 1 – Nume (*)

Mama Anei are trei fii. Din moment ce pasiunea ei sunt banii, ea si-a botezat fiul cel mare “Dolar”, pe cel mijlociu “Lira”, iar pe cel mic “Franc”.

Cum si-a botezat fiica?

Jocul Nr. 2 – Vechiul Testament (*)

Cate animale din fiecare specie a luat Moise cu el in arca?

Jocul Nr. 3 – “Revolutia Franceza” (***)

Sunt slujitorul unui nobil cuplu bogat, sot si sotie, in Franta, chiar inainte de izbucnirea Revolutiei Franceze. In fiecare zi sunt alaturi de acestia, si-i cunosc foarte bine. Asculta o poveste despre acest cuplu, iar mai apoi iti voi explica ceea ce vreau:

“Acest cuplu urma o traditie foarte neobisnuita. De fiecare data cand acestia mergeau cu trasura trasa de cai albi, doamna purta manusi negre si de fiecare data cand trasura era trasa de cai negrii, doamna purta manusi albe. Intr-o Duminica, acestia au decis sa plece cu trasura spre Notre Dame. Ajunsi acolo, doamna coboara din trasura si vede ca manusile sale erau albe in timp ce trasura era trasa de cai albi. Tulburata de acest lucru, aceasta-i spune sotului:

-Poti merge te rog sa-mi aduci manusile negre de acasa? Te voi astepta in biserica.

-Sigur, spuse sotul.

Sotia intra in biserica si se aseza la strana. Stand acolo, a adormit si a avut un vis in care niste rebeli i-au capturat si i-au ucis sotul. In acel moment cineva o atinge si moare de atac de cord.”

Aceasta poveste contine ceva absurd, ceva ce nu poate fi adevarat. Poti afla ce?

Jocul Nr. 4 – Spionul (***)

Un spion al Uniunii Sovietice a fost trimis in misiune in Statele Unite ale Americii pentru a obtine anumite informatii secrete necesare tarii sale. Pentru ca misiunea sa fie incununata de succes, acesta trebuia sa patrunda in baza militara a Statelor Unite. Asa ca, spionul rus s-a ascuns aproape de intrare pentru a putea observa modalitatea de acces in baza militara folosita de americani. La un moment dat, apare un soldat american si gardianul il opreste spunand “six” (sase), soldatul raspunde “three” (trei) si intra inauntru. Spionul rus noteaza si-si continua asteptarea. Dupa cateva minute, vine un alt soldat si gardianul spune “twelve” (doisprezece), iar soldatul raspunde “six” (sase) si intra in incinta bazei militare. Acum spionul, increzator in sansele sale de a putea intra in interiorul bazei, se imbraca in uniforma de militar american si se indreapta catre punctul de control. Gardianul il opreste si spune “four”(patru). Spionul raspunde “two” (doi), iar gardianul ridica pistolul si-l impusca.

Care este greseala pe care a comis-o spionul si careia i se datoreaza acest final nefericit?

Jocul Nr. 5 – Colectionarul nerecunoscator (****)

Un colectionar de arta, foarte bogat, si-a planificat o calatorie cu avionul in strainatate pentru o licitatie foarte importanta. Chiar in dimineata zilei plecarii, cu cateva ore inainte de zbor, paznicul sau de noapte i-l suna si-i spune ca in timpul noptii precedente a avut un vis urat. Avionul pe care-l va lua colectionarul se va prabusi si toti pasagerii vor muri. Colectionarul incearca sa-l linisteasca, dar el insista asupra faptului ca visul parea foarte real si in cele din urma ajunge sa-l convinga pe colectionar sa-si anuleze zborul. Intr-adevar, cateva ore mai tarziu, avionul se prabuseste. Colectorul devine nervos, isi cheama paznicul si ii spune: “Sunt foarte recunoscator pentru ca mi-ai salvat viata, dar ma tem ca esti concediat!”

De ce l-a concediat colectionarul pe paznic?

Sursa: learning-mind.com