Opt intrebari jucause care te vor pune pe ganduri

1328

Esti priceput in arta rezolvarii misterelor si a ghicitorilor? In cazul acesta, urmatoarele opt ghicitori scurte iti vor stimula gandirea si te vor pune la grea incercare:

1. Maria ajunge la noul ei loc de munca, intr-o cladire mare, de 60 de etaje. In timp ce ea asteapta liftul pentru a ajunge in biroul ei, observa ca acesta nu functioneaza. Desigur, Maria nu-si doreste sa urce pe scari atatea etaje, dar, cu toate acestea, nu are o alta alternativa. Ce face Maria?

2. Un om intra intr-un restaurant si-i cere chelnerului sa-i aduca o farfurie, un pahar gol, apa, o cutie de chibrituri si o felie de lamaie. Omul umple farfuria cu apa si-i spune chelnerului “Daca poti muta apa din farfurie in pahar fara sa atingi sau sa muti farfurie iti ofer 100 de euro.”. Cateva minute mai tarziu, chelnerul fericit pleaca cu cei 100 de euro in buzunar. Cum a reusit sa faca asta?

3. Este ceva ce Papa-l are, dar nu-l foloseste. Tatal tau il are, dar mama ta-l foloseste, de asemenea. Este ceva ce calugaritele nu au nevoie. Iar cel al lui Arnold Schwarzenegger este prea mare. Cel al lui Danny DeVito este prea mic. Ce este acest “ceva”?

4. Micuta Ana se afla singura acasa in timp ce parintii ei se afla intr-o calatorie de afaceri. In timpul noptii, ea aude zgomote in casa si iese din camera ei pentru a vedea ce se intampla. In timpul acesta, cineva o apuca de spate si o strange de gat. “Da-mi toti banii care exista in casa!” spune hotul, dar ea ii raspunde ca nu exista niciun ban. Dintr-o data suna telefonul. “Daca nu raspund isi vor face griji” spuse micuta. Hotul o lasa sa vorbeasca la telefon, cu conditia ca aceasta sa nu divulge situatia dificila in care se afla. Ana raspunde, in timp ce hotul o ameninta cu un cutit. “Buna Maria! Ce faci? Iti amintesti caietele acelea pe care ti le-am dat? Din pacate am nevoie de ele. Mi-ar fi de mare ajutor pentru pregatirea examenului. Este urgent, asa ca, daca poti vino zilele astea sa mi le aduci daca poti. Noapte buna!”. Hotul, multumit datorita faptului ca Ana nu a trezit vreo suspiciune, sub amenintarea cutitului o intreaba din nou de bani. Intr-un final Ana ii spune ca banii sunt in camera parintilor Acestia merg in dormitorul parintilor si hotul incepe sa caute banii, pana in momentul in care acesta aude sirena unei masini de politie, moment in care se pregateste sa o ia la goana. Intr-un final, hotul este prins cand incerca sa fuga pe usa din spate, in timp ce Ana o vede pe Maria si-i multumeste. “Copii destepti!” exclama politistul. Ce s-a intamplat de fapt?

5. Cineva a intrebat un director al unui ospiciu care este criteriul de “admitere”. Acesta a spus ca unul dintre teste este urmatorul: “Umplem o cada cu apa si-i oferim unei persoane o lingura, o cana si o galeata, iar apoi o rugam sa goleasca cada.” Ce ai folosi pentru a goli cada?

6. Un fermier provoaca la un concurs un inginer, un fizician si un matematician: acesta le ofera fiecaruia dintre ei o bucata de gard de aceasi lungime si le prezinta competitia: cine reuseste sa ingardeasca cea mai mare portiune de pamant castiga.

Inginerul a facut un gard circular si a sustinut ca aceasta este cea mai eficienta metoda de ingardire.

Fizicianul a facut un gard in linie dreapta si a spus ca acesta se extinde infinit si ca acest gard poate inconjura jumatate de Planeta.

Matematicianul a izbucnit in ras si cu modul sau de ingardire a reusit sa castige competitia.

Ce a facut matematicianul?

7. Un om este prins intr-o camera care are doar doua posibile iesiri. Una dintre acestea conduce catre o alta camera care are peretii din sticla de lupa, soarele arzand pe oricine intra in aceasta camera. Cea de-a doua iesire il conduce catre o camera in care se afla un dragon care scuipa flacari. Cum poate scapa omul din aceasta camera?

8. Ce apare in fiecare o data intr-un minut, de doua ori intr-un moment si niciodata in sute de ani?