Acestea sunt adevarurile dure despre Arca lui Noe pe care ar trebui sa le cunosti!

2818

Productia hollywoodiana “Noah” a starnit interesul oamenilor din intreaga lume fata de povestea Arcei lui Noe. In mod traditional, majoriatea oamenilor au considerat-o a fi doar o poveste metaforica. Dar daca ar fi reala? Exista dovezi solide care sa ateste existenta sa? Daca ar exista suficiente dovezi solide, ai crede?

Ceea ce urmeaza sa afli este absolut uimitor. De fapt, unele dintre lucrurile pe care le vei afla sunt atat de socante, incat multi oameni vor refuza pur si simplu sa le accepte. Mai mult decat atat, in cele ce urmeaza vei vedea ramasitele fizice ale Arcei lui Noe. Aceasta descoperire a fost cunoscuta de ceva timp, dar ea a fost ignorata de mass-media. Un obiect urias in forma de barca, care are o lungime exacta cu cea a Arcei lui Noe, a fost descoperit in muntii Ararat. Cercetarile ne arata cum a fost pozitionata si teste stiintifice au fost realizate asupra lemnului si metalului acestei barci uriase. Daca nu ai auzit toate acestea pana acum, pregateste-te sa fii uimit. Acestea sunt cele 14 adevaruri dure despre Arca lui Noe pe care ar trebui sa le cunosti:

#1. Arca lui Noe avea o lungime de 150 de metri. Aceasta era de marimea unui portavion din Al Doilea Razboi Mondial.

#2. Arca lui Noe avea un volum interior de 52.9 milioane de metri cubi.

#3. Potrivit studiilor realizate de cercetatorii Universitatii din Leichester, Arca lui Noe putea transporta aproximativ 70.000 de animale fara sa se scufunde.

Arca lui Noe ar fi plutit chiar si cu doua animale din fiecare specie cunoscuta in prezent, au concluzionat oamenii de stiinta. Desi cercetatorii nu sunt siguri daca toate animalele ar fi putut fi gazduite de uriasa arca, ei sunt increzatori ca aceasta putea transporta 70.000 de animale fara sa se scufunde.

#4. Desigur, nu a fost necesar sa gazduiasca un numar de 70.000 de animale. O estimare conservatoare estimeaza ca numarul animalelor gazduite a fost de 16.000. Astfel, ar fi existat suficient loc pentru alimente, bunuri si o multime de spatiu gol.

#5. Cel putin 250 de culturi antice spun povestea unui potop masiv. Majoritatea acestora prezinta similaritati uimitoare cu povestea spusa in Geneza.

#6. In cazul in care ar fi existat un potop global, ne-am astepta sa descoperim miliarde de lucruri moarte in straturile de roca de pe tot globul. Si asta este exact ceea ce gasim.

#7. Locul in care se afla Arca lui Noe ne este cunoscut. Da, ai citit corect. Dupa cum vei putea vedea in videoclipul postat mai jos,  ramasitele Arcei lui Noe au fost descoperite in muntii Ararat din Turcia.

#8. Ramasitele Arcei lui Noe sunt la atat de lungi si atat de late pe cat spune Biblia ca ar trebui sa fie.

#9. Lemnul Arcei lui Noe a fost testat, iar testele arata ca acesta contine carbon organic. Asta inseamna ca lemnul fosilizat ce a fost descoperit a fost odata materie vie.

#10. Impreuna cu lemnul si metalul a fost folosit la construirea Arcei. Aluminiu si fier au fost descoperite printre ramasitele Arcei.

#11. Excremente de animale, un corn pietrificat si par de pisica sunt doar cateva dintre dovezile descoperite.

#12. Inregistrarile istorice confirma faptul ca oamenii au crezut ca acesta este locul corect in care se afla Arca, de foarte mult timp…

#13. Un sat de langa ramasitele Arcei este cunoscut sub numele de “satul celor Opt” si o vale aflata in apropierea sa este cunoscuta sub numele de “Valea celor Opt”. Au existat opt supravietuitori pe Arca.

#14. Situl este cunoscut sub numele de “Parcul National al Arcei lui Noe” si a fost recunoscut anterior oficial de guvernul turc.

Cand eram tanar, speram cu disperare ca Arca lui Noe va fi gasita la un moment dat, dar m-am indoit ca se va intampla vreodata. Ei bine, s-a intamplat. Am gasit Arca lui Noe. Aceasta nu este doar o poveste pentru copii mici.