Cele SASE sfaturi care te vor ajuta sa atingi starea Zen Shunya

4980

Shunya, starea de a fi martor, este adesea numita o stare de existenta perfecta, dar poate fi extrem de greu de atins. Ca fiinte umane, suntem controlati de mintea noastra. Atunci cand suntem in mintea noastra, gandurile ne vor inunda inevitabil. Pe cat de mult incercam sa scapam, suntem cuprinsi de ganduri referitoare la trecutul nostru sau de proiectii cu privire la viitor. La nivel metafizic, ne dorim enorm sa atingem starea de gol sau Shunya, dar in cea mai mare parte a timpului suntem intr-o stare de usoara anxietate neconstientizata si nu ajungem intr-adevar acolo. Pe foarte buna dreptate, noi am inventat termenul de “minte de maimuta”.

Nu exista o lipsa de centre de meditatie care incearca sa invete practicantii aceasta stare. Unele incearca sa o atinga prin diferite tehnici de respiratie, iar altele  prin programe de concentrare mentala. Unele scoli din Tibet folosesc cantece pentru a atinge Bodhisattva sau acea prestigioasa stare. Cele mai multe dintre aceste scoli nu isi dau seama ca aceast stare nu este dificil de atins; cu toate acestea, adevarata prvocare este reprezentata de mentinerea acesteia pe tot parcursul vietii.

Ce ar trebui sa faca si cum ar trebui sa progreseze cineva pe calea catre Shunya, starea Zen? Iata cateva sfaturi simple si functionale prin care poti atinge mult mai usor aceasta stare:

#1. Centre de meditatie

In functie de nivelul individual de constiinta, putem atinge un nivel mare de iluminare cu ajutorul tehnicilor de respiratie predate la aceste centre.

#2. Invataturile maestrilor spirituali

Pe planeta noatra exista maestrii spirituali puternici care ne pot ajuta sa ajungem mai aproape de centrul sufletului nostru. In cazul in care unei persoane ii este destinat sa fie initiata de un maestru spiritual, acesta este un dar spiritual foarte important. Asa cum se spune, maestrul alege discipolul. Daca doresti sa urmezi calea maestrului spiritual este in intregime alegerea ta.

#3. Practicile vedice estice

Maestrii au urmat anumite ritualuri si practici vedice pentru a atinge salvarea inca din cele mai vechi timpuri. Foarte cunoscute in India, aceste ritualuri antice in combinatie cu tantra au puterea de a arde karma unui individ. Sesiunile sunt destul de intense. In cazul in care cineva urmeaza practicile yantra, tantra si mantra, in consecinta, se poate atinge stare de “vid” sau de detasare.

#4. Auto-analiza

Cel mai bun maestru se afla in interiorul tau. In cazul in care reusesti sa-l gasesti pe cel care se afla in tine, nimic nu poate fi mai bun de atat. Fiecare dintre noi suntem unici si asa sunt si scopurile noastre. Toti oamenii, conditiile si situatiile pe care le intampinam nu sunt altceva decat lectii, un proces de rafinare interioara sau o plimbare catre acceptare si iubire neconditionata. De indata ce la nivel interior exista echilibru, exteriorul nu are o alta optiune decat cea de a oglindi echilibrul interior.

#5. Jurnal personal

Incorporand obiceiul de a-ti nota dorintele si gandurile intr-un jurnal impreuna cu toate practicile enumerate mai sus te poti ajuta enorm. Cu cat vei scrie ceea ce-ti doresti zi de zi, cu atat mai mult iti vei muta atentia de la ceea ce crede subconstientul tau ca fiind adevarat pentru tine. Priveste acest obicei ca fiind eliminarea lectiei predate de profesorul tau de la scoala si crearea unei noi lectii al carei autor esti chiar tu. Aceasta noua lectie ar trebui sa fie scrisa la timpul prezent, ca si cand ceea ce-ti doresti exista deja in viata ta deja.

#6. Schimbari energetice planetare

Noi nu avem control asupra acestor schimbari energetice planetare. Este ca si cand universul apasa un buton, iar singura noastra optiune ramane aceea de a ne detasa, reinvata si renaste. Inca din anul 2012 au avut loc profunde schimbari la nivelul constiintei colective. Suntem mai imputerniciti de sistemul nostru de convingeri decat am fost vreodata in istorie. Aceste schimbari energetice cauzeaza o eliberare de panza iluziilor, astfel incat prezenta sa poata fi simtita.