Cei care se confrunta cu aceasta afectiune, cunosc foarte bine faptul ca artrita este o inflamatie dureroasa insotita de rigidatea articulatiilor corpului. Guta este unul dintre tipurile de artrita cauzata de acumularea de acid uric la nivelul sistemului sanguin. Acidul uric se formeaza prin descompunerea la nivelul organismului a unor substante, numite purine. In general, acestea sunt dizolvate in sange, procesate de rinichi si eliminate prin urina. Organismul anumitor persoane poseda o cantitate de acid uric in exces, o cantitate care nu a putut fi eliminata rapid. Astfel, ramanand in sange, formeaza cristale care se acumuleaza la nivelul articulatiilor.
Guta este o boala inflamatorie comuna, caracterizata de atacuri bruste si severe de durere, de inrosire, de umflare si de sensibilitate la nivelul articulatiilor, de cele mai multe ori la nivelul articulatiei de la baza degetului mare de la picioare. Aceasta afectiune poate afecta pe oricine, dar mai predispusi sunt barbatii trecuti de varsta de 40 de ani si cei supraponderali. Un atac de guta te poate trezi in miez de noapte cu senzatia ca iti ia foc degetul mare. Articulatia este cuprinsa de o fierbinteala, se umfla si face ca greutatea asternutului sa fie intolerabila.
Guta este cauzata de genetica, de consumul excesiv de alcool, de lipsa de exercitii fizice, de mult prea mult stres, de un stil de viata si de o dieta dezechilibrata, etc. Spre deosebire de artrita, din fericire, guta poate fi vindecata.
Datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii, radacina de ghimbir ajuta la ameliorarea considerabila a durerii si inflamatiei cauzate de guta.
Metoda #1
Se amesteca bine, in cantitati egale, pulbere de radacina de ghimbir, schinduf pulbere si turmeric pulbere. Se administreaza o lingurita din acest amestec, impreuna cu un pahar de apa calduta, de doua ori pe zi.
Metoda #2
Intr-un robot de bucatarie se pune o jumatate de radacina de ghimbir si un pic de apa si se amesteca ingredientele pana se formeaza o pasta. Aceasta pasta se aplica pe zona afectata de guta. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute si apoi se clateste zona cu apa calduta. Se recomanda ca acest proces sa fie repetat zilnic pana la ameliorarea considerabila a simptomelor.
Metoda #3
La o cana de apa clocotita se adauga o jumatate de radacina de ghimbir. Se lasa vasul acoperit timp de cinci-zece minute si se bea acest ceai cel putin o data pe zi. De asemenea, poti adauga ghimbir in mancare ori de cate ori preparatele iti permit acest lucru sau poti sa mananci o mica bucatica de ghimbir in fiecare zi.