Magneziul permite absorbtia optima a calciului, aceasta fiind una dintre cele 300 de functii pentru care acest mineral important este raspunzator. Acest mineral esential asigura comunicarea corespunzatoare a nervilor nostrii, este razpunzator de mentinerea temperaturii optime a organismului si in plus, indeplineste functii importante precum: stimuleaza detoxifierea organismului, alimentarea cu energie si mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor nostrii. Potrivit celor de la naturalsociety, toata lumea ar trebui sa cunoasca importanta acestui mineral esential, simptomele deficientei si alimentele care pot contribui la suplimentarea magneziului.
Magneziul nu este util numai in mentinerea sanatatii osoase, ofera beneficii si in cazul sindromului pre-menstrual si in cazul menopauzei. Magneziul ajuta organismul sa utilizeze vitamina B6 intr-un mod eficient, reduce migrenele, scade tensiunea arteriala, reprezinta un tratament impotriva constipatiei si ajuta la eliminarea calculilor biliari.
Mai mult decat atat, capacitatea acestui mineral de a reduce un ritm cardiac anormal, pastrarea sistemului cardio-vascular intr-o forma de top, tratament in cazurile de diabet de tip doi si in cazurile de depresie si insomnie este remarcabila.
Cu toate aceste beneficii pe care le-am enumerat mai sus, probabil va intrebati cum va puteti suplimenta aportul de magneziu. Exista foarte multe alimente care ne pot asigura necesarul zilnic de magneziu in forma sa naturala. Deasemenea, o verificare medicala este necesara pentru a constata daca aveti o deficienta de magneziu. Un alt lucru de retinut este faptul ca aproximativ 80-90 la suta din poluatie sufera de o deficienta de magneziu.
Iata care sunt cele opt alimente foarte bogate in magneziu:
8. Produse lactate
Produsele lactate iti vor asigura necesarul de magneziu, dar trebuie sa acorzi o mare atentie produselor lactate incarcate de zaharuri si de hormoni. Iaurtul simplu si neindulcit si branzeturile nepasteurizate iti vor oferi o cantitate importanta de magneziu.