Consumul de sucuri bogate in vitamina C poate fi benefic pentru inima. Un factor care contribuie la cresterea riscului de instalare a bolilor cardiace este inflamarea cronica. Tratarea inflamatiei din corp poate reduce si riscul bolilor cardiovasculare. Vitamina C reduce nivelul unei proteine care favorizeaza inflamarea, numita CRP – un semnalizator biologic asociat cu bolile cardiace, conform University of California-Berkeley. Consumati sucuri care contin capsuni, grapefruit si portocale pentru a va asigura un aport de vitamina C care sa va aduca beneficii asupra inimii.
Consumul de sucuri bogate in vitamina D poate fi benefic pentru functionarea inimii. Deficitul de vitamina D poate contribui la cresterea tensiunii arteriale – un factor ce contribuie la manifestarea bolilor cardiace. In plus, persoanele care prezinta deficit de vitamina D se confrunta cu riscul instalarii bolii arteriale coronariene, o afectiune cardiaca, dupa mentiunile publicatiilor Harvard Medical School. O aditie de lapte sau iaurt in sucurile naturale pot creste cantitatea de vitamina D din acestea. Sucurile care contin vitamina E pot de asemenea aduce beneficii pentru sistemul cardiovascular si pentru inima. Consumul de alimente ce contin vitamina E va pot ajuta, reducand riscul aparitiei mai multor tipuri de boli cardiace, printre care ateroscleroza si atacul de cord, conform Linus Pauling Institute, in cadrul Oregon State University. Morcovii, avocado-ul si spanacul sunt surse de vitamina E. Datorita acestui fapt, le puteti folosi in sucurile pe care le consumati pentru a profita de continutul lor de vitamina E. Pe langa acestea, mai puteti folosi migdale sau arahide pentru a va mari aportul de vitamina E din dieta, prevenind astfel instalarea bolilor cardiace.