Apa pastrata in vase de cupru si proprietatile sale de vindecare

2948

Textele ayurvedice recomanda consumul apei pastrate in vase de cupru, deoarece cuprul este considerat a avea proprietati anti-microbiene, antioxidante, anti-cancerigene si anti-inflamatorii.  Acesta este un mineral esential pentru mentinerea sanatatii organismului uman, iar studiile medicale au demonstrat beneficiile apei pastrate in ulcioare de cupru.

Potrivit unui studiu din anul 2012, pastrarea apei contaminate in vase de cupru vreme de 16 ore la temperatura camerei a redus considerabil prezenta bacteriilor daunatoare intr-o asemenea masura incat cercetatorii au ajuns la concluzia ca “aceasta metoda reprezinta o alternativa de purificare a apei, in special in tarile in curs de dezvoltare.”

Un alt studiu a constatat ca vasele de cupru au ucis 97% dintre bacteriile care provoaca infectiile la nivelul tractului urinar, reducand astfel riscul aparitiei acestor afectiuni cu pana la 40%.

Sadhguru, un yoghin indian, mistic si filantrop,  a declarat: “Daca va pastrati apa intr-un vas de cupru, de preferabil peste noapte sau cel putin patru ore, apa dobandeste o anumita calitate datorita cuprului, o calitate care se transmite ficatului, sanatatii in general si energiei.”

Textele ayurvedice sugereaza ca apa stocata in vase de cupru are capacitatea de a echilibra toate cele trei dosha – Vata, Kapha, Pitta.