Calmeaza-ti mintea, echilibreaza-ti emotiile si ridica-ti vibratia cu Jin Shin Jyutsu

1544

Jin Shin Jyutsu este o arta straveche prin care putem armoniza energia organismului folosindu-ne de maini si de degetele noastre. Aceasta stimuleaza nivelul de energie, calmeaza mintea, echilibreaza emotiile si ofera multe alte beneficii.

Chiar daca nu suntem constienti de aceasta, fiecare dintre noi folosim aceasta arta in viata noastra de zi cu zi – tot ceea ce ar trebui sa facem pentru a ne convinge de aceasta afirmatie ar fi sa ii privim pe oamenii de la televizor: pe politicieni, pe celebritati, pe jurnalisti si astfel vom putea observa ca acestia folosesc aceasta arta straveche pentru a ramane calmi si energizati. Acestia se vor tine de anumite degete sau isi vor plasa mainile in anumite zone specifice ale corpului.

Cu toate acestea, aceasta arta functoneaza intr-un mod cat se poate de dinamic atunci cand devenim constienti de ceea ce facem. Mai mult decat atat, efectele acestei practici sunt cumulative.

Principiile fundamentale ale acestei practici sunt la fel de vechi ca si noi. Aceste principii au fost redescoperite de maestrul Jiro Murai in Japonia in urma cu aproximativ 100 de ani. Acesta a studiat aceste principii si modul in care principalele canale energetice circula prin corpul uman si s-a dedicat pe deplin pentru a intelege cauzele principale ale dizarmoniei. Folosind acest sistem, acesta a invatat modalitatile prin care se poate ajusta sau corecta energia atunci cand fluxul natural al acesteia a fost compromis si a numit aceasta arta “Jin Shin Jyutsu” sau “Arta creatorului prin omul intelepciunii si al compasiunii”.

Exista doua aspecte principale ale acestei arte, unul fiind ca putem primi o sesiune de tratament din partea unei alte personale si celalta fiind ca ne putem oferi o astfel de sesiune noua insine. Asta face ca aceasta tehnica sa fie cu adevarat minunata. Fiecare dintre noi putem aplica aceasta tehinca de auto-ajutor indiferent de cat de tineri sau cat de batrani suntem. Copiii, in mod inerent stiu acest lucru, fapt ce poate fi observat atunci cand acestia isi sug degetul mare, de exemplu. In acest caz, cei mici contribuie la cresterea nivelului de energie si la restabilirea echilibrului interior.

Probabil te intrebi ce este atat de “minunat” in ceea ce priveste aceasta tehnica. Ei bine, adevarul este ca simpla mentinere a degetelor timp de cateva minute zilnic, intr-un mod anume, contribuie la armonizarea tuturor celor 144.000 de functii energetice ale organismului.

Multi oameni intreaba adesea “Cat timp trebuie sa ma tin de deget?”. Ei bine nu exista reguli dure in acest caz. Mary Burmeister, unul dintre cei mai dedicati elevi ai maestrului Jiro Murai ne explica intr-una din cartile sale: “Timp de cateva minute, mai mult sau mai putin”. Cu toate acestea, in cazul in care ai nevoie de o regula, atunci ai putea tine fiecare deget timp de cinci minute. Daca vei tine fiecare deget de la o mana, vei avea nevoie de 25 de minute. Daca vei tine toate cele zece degete, vei avea nevoie de 50 de minute.  Cu toate acestea, de indata ce vei deveni mult mai sensibil fata de propriul tau corp, vei tine in mod natural fiecare deget pentru perioada de timp potrivita pentru tine.

Mai jos iti prezentam principalele pozitii de Jin Shin Jyutsu si efectele acestora asupra organismului tau:

#1. Degetul mare – Ingrijorare

De asemenea, ajuta:

Insomnie

Digestie (dureri de stomac)

Dureri de cap (in special baza degetului mare)

Stres si nervozitate (efect calmant)

Energia splinei si a stomacului

Cand stai pe scaun timp indelungat

#2. Degetul aratator – Frica

De asemenea, ajuta:

Dureri de dinti

Dureri de spate

Digestie, constipatie

Critica de sine, timiditate

Tensiune musculara

Energia rinichilor si a vezicii urinare

Cand trebuie sa stai in picioare prea mult

#3. Degetul mijlociu – Furie

De asemenea, ajuta:

Tensiune arteriala

Oboseala generala

Ochi, vedere

Iritabilitate

Echilibrarea emotiilor

Energia ficatului si a vezicii biliare

Cand trebuie sa citesti prea mult

#4. Degetul inelar – Suparare

De asemenea, ajuta:

Tiuit in urechi (tinitus)

Functiile respiratorii

Mucus excesiv

Afectiuni ale pielii

Energia plamanului si a intestinului gros

Cand trebuie sa te odihnesti prea mult (ex. Convalescenta)

#5. Degetul mic – Efort

De asemenea, ajuta:

Disconfort cardiac (ex. Palpitatii)

Balonare

Insecuritate, irascibilitate

Energia inimii si a intestinului subtire

Cand trebuie sa mergi prea mult

#6. Centru palmei – Oboseala