Ce-l surprinde pe Dalai Lama? Raspunsul a fost dureros de profund!

1432

Am putea spune despre Dalai Lama ca este un tip destul de interesant. La urma urmei, pozitia sa referitoare la viata in general este una destul de interesanta. In timpul unui interviu, Dalai Lama a fost intrebat care sunt lucrurile care-l surprind cel mai mult, iar raspunsul sau a fost de o profunzime extraordinara:

„Omul este cel care ma suprinde cel mai mult. Pentru ca omul isi sacrifica sanatatea pentru a face bani. Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea. Apoi, este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent. Rezultatul este ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor. Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait”.

In cazul in care meditam asupra celor spuse, mesajul este unul frapant si puternic. Cu siguranta este foarte usor sa trecem imediat la vizionarea unei alte pagini sau a unui video, dar daca meditam asupra acestui mesaj si daca lasam vorbele sale sa se linisteasca pentru cateva clipe in plus in mintea noastra constienta, adevarata semnificatie si profunzimea se vor face simtite in interiorul nostru.

Totul este cu susul in jos pe lumea aceasta!

Majoritatea dintre noi, cu foarte putine exceptii, ne traim viata intr-un mod extrem de distructiv in foarte multe aspecte ale acesteia, doar pentru a ne folosi de bani cu scopul de a remedia problemele atunci cand ne lovim de ele. Cu scopul de a obtine acei bani mergem la un loc de munca pe care in majoritatea timpului nu-l suportam, fapt ce are consecinte negative asupra sanatatii noastre. Facem toate aceste compromisuri cu gandul la toate jucariile pe care ni le-am putea cumpara sau cu gandul la banii pe care-i vom primi la pensie, cu toate ca in stilul acesta foarte multi dintre noi nu se stie daca vom ajunge pana acolo.

Un alt citat al carui mesaj este asemanator cu cel al lui Dalai Lama este cel al lui Michael Ellner:

“Uite-te la noi. Totul este invers, totul este cu susul in jos. Medicii distrug sanatatea, avocatii distrug dreptatea, psihiatrii distrug mintea, oamenii de stiinta distrug adevarul, mass-media distruge informatiile, religiile distrug spiritualitatea si guvernele distrug libertatea.”

Priveste profund in spatele acestor cuvinte si vei observa foarte repede adevarul din spatele acestora.