Cele 13 fructe cunoscute si proprietatile lor de vindecare

1304

Fructele sunt recunoscute ca fiind o foarte buna sursa de vitamine si minerale, precum si pentru rolul lor in prevenirea deficientelor de vitamina C si de vitamina A. Persoanele care mananca fructe, ca parte a unui regim alimentar sanatos de ansamblu, in general, prezinta un risc mult mai redus de boli cronice. Iata care sunt cele 13 fructe cunoscute si proprietatile lor de vindecare:

1. Grapefruit – Infectii: Semintele acestui fruct, administrate 5-6 la fiecare 8 ore timp de doua saptamani, s-au dovedit eficiente in eradicarea infectiilor tractului urinar, incluziv a tulpinilor rezistente la medicamente.

2. Ananasul – Cancer: enzima bromelaina, extrasa din ananas, s-a doveid a fi mai puternica decat agentul chemotoxic 5-fluorouracil in uciderea celulelor canceroase.

3. Pepenele verde – Hipertensiune: Pepenele verde contine aminoiacizi, cum ar fi L-citrulina, care sprijina dilatarea vaselor sanguine in mod natural, contracarand astfel disfunctia endoteliala. Mai mult decat atat, pepenele verde poate fi considerat a fi un medicament natural de catre cei care sufera de hipertensiune.

4. Cirese – Inflamatie/Durere: Compusii din cirese, cunoscuti sub denumirea de anthocyanins s-au dovedit a avea aceasi eficienta in reducerea durerii si inflamatiei precum o au medicamentele AINS (antiinflamator nesteroidian).

5. Lamai – Pietre la rinichi: Terapia cu limonada (fara zahar), s-a dovedit a fi o alternativa eficienta pentru pacientii cu pietre la rinichi.

6. Papaya – Ulceratii ale pielii: Papaia este folosit ca medicamen traditional in Jamaica. Noi cercetari indica faptul ca aplicarea topica de fructe de papaia necoapte pe ulcerele cronice ale pielii genereaza un raspuns pozitiv in 72% din cazuri.

7. Rodie – Hormoni: rodia contine estrogeni naturali foarte puternici, care inhiba proliferarea necontrolata a celulelor si poate sprijini intr-un mod foarte eficient sanatatea hormonala a femeilor.

8. Kiwi – Colesterol: Atunci cand este utilizat impreuna cu paducel, extractul de kiwi s-a dovedit a fi superior medicamentului Zocor in ceea ce priveste reducerea nivelului de colesterol.

9. Merisor – Infectii Urinare: Extractul de merisor s-a dovedit a fi mult mai eficient in comparatie cu mai multe medicamente care au scopul de a trata infectiile tractului urinar, fara a creste riscul rezistentei la antibiotice si fara a produce infectii fungice.

10. Soc – Gripa: Socul a fost folosit ca remediu impotriva afectiunilor organismului de sute de ani, in special in cazul afectiunilor respiratorii. Noi cercetari confirma faptul ca aceasta planta contine anumite flavonoide ce pot fi comparate cu medicamentul antiviral Tamiflu.

11. Nuca de cocos – Ulcerul gastric: atat laptele cat si apa de nuca de cocos si-au dovedit proprietatile anti-ulcerogenice impotriva eroziunii mucoasei cauzata de medicamentele  AINS.

12. Patlagina – Diaree: Patlagina a fost folosita pentru a trata diareea de catre medicina populara, iar cercetarile recente confirma valoarea pe care o are in regimul dietetic al diareei persistente in cazul copiilor spitalizati.

13. Capsiuni – Afectiuni cardiovasculare: Capsiunile promoveaza relaxarea mucoasei vaselor de sange, ceea ce poate reduce considerabil tensiunea arteriala. In plus, extractul de frunze de capsiuni are proprietatea de a creste fluxul sanguin intr-un mod similar cu paducelul.