Cele 23 de motive pentru a evita alimentele organice produse la nivel local (satira)

980

Cu ceva timp in urma, de cand cu aparitia trendului “alimentelor organice”, am ajuns sa ma intreb: de ce aceste alimente sunt numite “organice” cand, de fapt, acestea sunt alimentele pe care bunicii si strabunicii nostri le mancau acum mii de ani in urma? 

Consumul de alimente produse la nivel local este la mod acum si de o importanta cruciala pentru sanatatea noastra si pentru economia tarii noastre. Cu toate acestea, exista anumite motive pentru care ar trebui sa eviti alimentele producatorilor locali si pe cele expuse pe masutele de la marginea drumurilor. In cazul in care crezi cu adevarat in urmatoarele afirmatii, ar trebui sa eviti pe cat de mult posibil alimentele produse local:

#1. Prefer alimentele lipsite de expresie si de gust. Cel mai bine este ca papilele mele gustative sa fie tinute in frau si plictisite cu astfel de alimente.

#2. Daca fermieri si taranii producatori de alimente naturale au chipuri de oameni, de ce as vrea sa ma uit la ei sau sa cumpar de la ei? Eu prefer anonimatul! Nu este indeajuns ca trebuie sa trec pe la casa de marcat?

#3. Imi plac la nebunie carnea, ouale si laptele de fabrica. Locul animalelor este in niste cutii mici.

#4. Ma dau in vant dupa produse chimice si dupa pesticite. La urma urmei, daca aceste substante chimice reusesc sa pastreze alimentele proaspete, vor reusi sa ma pastreze si pe mine, de asemenea.

#5. Scopul de a trai in comunitate este acela de a fi la fel ca toti ceilalti vecini din lume. Am fi mult mai fericiti daca am fi omogeni. Diversitatea ucide.

#6. Iubesc alimentele care contin organisme modificate genetic (OMG). Intr-o buna zi poate voi putea sa vad pestii cum alearga sau poate voi putea sa cresc iepuri stralucitori in intuneric. Ce altceva ar putea fi mai extraordinar decat asta?

#7.  Imi urasc vecinii si sper ca toti sa-si piarda locurile de munca si sa plece cat mai departe. Afacerile locale mici nu sunt altceva decat o durere a acestei lumi.

#8. Imi face placere sa fiu ignorat de catre cultivatori. De ce mi-ar placea sa existe cat mai multe servicii si oameni care sa acorde o atentie speciala nevoilor mele alimentare? Cineva ar trebui sa inteleaga ca ma face sa ma simt foarte inconfortabil.

#9. Ignoranta este o binecuvantare. Este necesar pe cat posibil sa-mi protejez copiii de cunostinte, de distractie si de alimente sanatoase cu orice pret.

#10. Imi place sa fac pe intermediarul. De ce sa ii ajut pe taranii si pe fermierii locali sa-si castige salariul, cand pot sa ii sprijin pe comerciantii de marfuri in schimb?

#11. Cer ca fiecare fructa si leguma sa aiba aceasi dimensiune si culoare ca urmatoarea si sa fie lipsite de vreun cusur.

#12. Traiesc pentru a citi etichete. Acestea reusesc sa-mi tina mintea ocupata.

#13. Iubesc ambalarea excesiva. Daca nu as avea atat de mult plastic de aruncat, cum crezi ca as reusi sa-mi umplu cosul de gunoi?

#14. Prefer sa-mi limitez optiunile. Plictiseala este divina, iar creativitatea este diabolica.

#15. Urasc distractia si momentele petrecute in aer liber; prefer sa sa stau intre patru pereti si sa fac acelasi lucruri in fiecare zi.

#16. Imi face placere sa sprijin economia celor mai indepartate locuri din lume. Taxele nu ar trebui sa acopere nevoile locale. Asta este egoism si noi nu vrem sa fim egoisti.

#17. Evit pe cat de mult posibil antioxidantii si fitonutrientii. Ce cuvinte mari. Ai idee ce ti-ar putea face? Nici eu.

#18. Imi place sa fiu la mila lanturilor de supermarket-uri pentru ca stiu ca interesul lor pentru mine este unul nobil.

#19. Prefer peisajele urbane sterile, nu terenurile agricole. Smog-ul este de preferat fata de mirosul de ferma.

#20. Imi place sa cheltuiesc multi bani pe produse alimentare,  mai ales in cazul in care toata lumea are parte de o bucata din placinta.

#21. Cu ajutorul etichetelor, nu este necesar sa ma gandesc prea mult la ceea ce mananc. Cine stie cat de multe calorii contine o rosie de tara sau 1 kilogram de branza de Sibiu. Nu pot sa am incredere in aceste produse.

#22. As manca mai degraba indulcitori facuti din produse chimice, decat miere facuta de albine. Polen regurgitat? Ewww…dezgustator!

#23. Vreau sa sufar de boli cum ar fi cancerul, bolile de inima sau diabet. Poate o sa reusesc sa mor cat mai tanar.

Acest articol este o satira si trebuie sa fie tratat ca atare.