Cele CINCI moduri prin care poti intra in comuniune cu inima ta

1242

In momentul in care m-am hotarat sa incep sa-mi ascult inima, am realizat ca are foarte multe de spus. Unul dintre mesajele pe care mi le trimitea aveau o tenta morocanoasa, cum ar fi “Hei, trezeste-ma atunci cand incetezi sa te mai sabotezi. Te iubesc,  Inima ta”. Altele erau solicitari in toata regula “Hei tu, du-te la sala de fitness. Te iubesc, Inima ta”.  Dar majoritatea mesajelor au fost atat de iubitoare si de blande incat mi-au adus lacrimi in ochi. Unul dintre aceste mesaje suna cam asa: “Hei tu, suflet curajos, multumesc pentru bunavointa ta de a continua sa ai incredere in mine. Te iubesc, Inima ta”.

De vreme ce din inima noastra izvorasc “izvoarele vietii” – „Pazeste-ti inima mai mult decat orice,pentru ca din ea ies izvoarele vietii.”, Prov. 4:23 – este necesar sa o ascultam, dar in acelasi timp sa gasim un echilibru intre ea si mintea noastra rationala.

Acestea sunt cele CINCI moduri prin care poti intra in comuniune cu inima ta:

1. Adreseaza-te direct inimii tale

Alege-ti pixul preferat si cateva foi de hartie. Te rog, evita sa faci acest exercitiu cu ajutorul tastaturii. Gaseste un loc in care te simti confortabil sa plangi in cazul in care anumite sentimente reprimate doresc sa iasa la suprafata sau in cazul in care iti vine sa razi cu voce tare. Relaxeaza-te si intreaba-ti inima ce si-ar dori ea ca tu sa cunosti.

Te rog, nu astepta momentul in care vei fi lovit de inspiratie. In loc sa astepti momentul perfect, scrie “Draga [numele tau]…” si vezi ce doreste sa-ti spuna inima ta.

2. Pune accent pe sentimentele de compasiune

Vocea inimii tale este plina de compasiune, este buna si iubitoare. In cazul in care vocea ta interioara (criticul interior) face ravagii spunandu-ti vorbe care mai de care mai neplacute, roag-o intr-un mod cat se poate de calm sa taca. Vei observa, atunci cand vei comunica cu inima ta, vocea ei suava te va face sa te simti mangaiat si plin de pace, nu infrant.

Doar astazi, incearca sa observi momentele in care aceasta voce neprietenoasa fata de tine insuti incearca sa-si faca aparitia si vezi daca poti sa o reduci la tacere aducand la suprafata vocea suava si plina de intelepciune a inimii tale. Vocea inimii te iubeste indiferent de ceea ce se intampla in interiorul sau in exteriorul tau.

3. Spune-i da inimii tale

Ajuta-ti inima sa invete sa aiba incredere in tine spunandu-i da la lucrurile pe care le cere de la tine. De exemplu, in cazul in care esti in cautarea unei persoane speciale, spune da oportunitatilor. In cazul in care incerci sa dezvolti o companie, spune da noptilor in retea. Daca esti suparat pe cineva, spune da exprimarii sentimentelor si posibilitatii de a purta o conversatie incomoda. Deschiderea in fata dorintelor inimii tale nu este intotdeauna o sarcina usoara, dar merita intotdeauna. Cum ii vei spune “da” inimii tale saptamana aceasta?

4. Adera la loialitatea de sine

Ca mama ocupata zi de zi, aflata la mijlocul vietii, grija si loialitatea de sine ar trebui sa fie pe primul plan. In cazul in care familia mea are nevoie de ceva, am si sarit. In cazul in care ma suna clientii, sunt cu mana pe telefon. Daca afacerea mea are nevoie de mine, sunt nevoita sa ma prezint. Deoarece imi iubesc enorm de mult familia si ceea ce fac, de cele mai multe ori nu realizez ca propriile mele nevoi au fost ignorate in timpul acestui haos general. Din pacate, reusesc sa observ in momentul in care sunt deja epuizata.

In cazul in care stilul de viata de mai sus iti suna familiar, incearca sa-ti intrebi inima – vocea aceea inteleapta –  de ce ai nevoie cu regularitate pentru a te simti implinit. Apoi, angajeaza-te sa faci tot ceea ce este nevoie pentru a-ti mentine inima fericita.

5. Fa un juramant

In cazul in care ai avea de gand sa te casatoresti cu inima, ce i-ai spune?

Unul dintre juramintele pe care le-am facut inimii mele  a fost acesta “Hei tu, iti jur ca iti voi oferi speranta oricand vei avea nevoie de ea”. De asemenea, am jurat sa pun limite sanatoase in jurul valorii inimii mele pentru a se simti suficient de sigura pentru a se deschide.

Ce juraminte ii vei face inimii tale?