Cele CINCI tratamente naturale impotriva sinuzitei

1397

Inflamarea sinusurilor este o adevarata suferinta. Oasele din jurul nasului, ochilor si obrajilor sunt captusite cu membrane care produc mucus, acestea avand scopul de a incalzi si umezi aerul inhalat si de a filtra bacteriile si microbii. Atunci cand acestea sunt aglomerate si nu se pot drena in mod corespunzator, mucusul continua sa se acumuzele, aceasta fiind prima etapa in infectarea acestora. Exista o serie de cauze ale infectiilor cronice ale sinusurilor:

• Consumul excesiv de lactate (lapte, branza, iaurt, inghetata)

• Alergiile de mediu

•  Iritiatiile provocate de tutun si de poluare

•  Alergiile alimentare

•  Infectiile dentare

•  Candida albicans

• Raceala sau gripa

Tratamentele alopate tipice pentru inflamarea sinusurilor pot include antibiotice, steroizi cu administrare nazala, antiinflamatorii si in unele cazuri, o interventie chirurgicala. De fapt, anumite tratamente impotriva sinuzitei pot include pana la cinci medicamente diferite.

Chiar si cu ajutorul tratamentului medicamentos, ameliorarea simptomelor  nu poate avea loc pe deplin pana cand laptele, branza, inghetata sau iaurtul nu vor fi eliminate din dieta. Eliminarea lactatelor va contribui la reducerea productiei de mucus si la o drenare mult mai eficienta. Dincolo de tratamentul medicamentos care poate aduce cu el anumite efecte adverse, exista remedii din plante, spray-uri nazale si uleiuri pentru aromoterapie care te pot stimula drenarea si recuperarea rapida a sanatatii sinusurilor. Iata care sun cele CINCI tratamente naturale impotriva sinuzitei:

1. Dieta

In timpul infectiei mananca cu moderatie si incearca sa incluzi in dieta ta cat mai multe dintre urmatoarelor alimente: cereale integrale, fasole, linte, legume fierte, supe si uleiuri presate la rece. Evita alimentele care stimuleaza productia de mucus, cum ar fi alimentele fainoase, ouale, ciocolata, alimentele prajite si prelucrate, zaharul si produsele lactate. Este extrem de important ca organismul tau sa fie hidratat suficient in perioada tratamentului.

2. Ierburi

Pentru a stimula eliminarea excesului de mucus este necesar sa incluzi in dieta ta ardei iute, usturoi, capa si hrean. Potrivit ghidului de auto-ingrijire “Prescription and Natural Cures”, un stimulant puternic de drenaj este consumul unei lingurite de hrean ras cu un pic de suc de lamaie. Hreanul japonez denumit Wasabi consumat in timpul mesei, de asemenea, poate stimula eliberarea rapida a pasajelor nazale.

3. Vasele Neti

In cazul in care suferi de sinuzita spalaturile nazal sunt foarte recomandate. Pentru a efectua spalaturi nazale, cel mai eficient este sa-ti procuri un vas neti. Acest vas este folosit si foarte apreciat in medicina traditionala ayurvedica. Acestia sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmezi:

Prepararea solutiei

Ingrediente

sare

praf de copt (bicarbonat de sodiu)

vas neti de irigare nazala

o lingurita sau lingura

un vas de jumatate de litru

Ia o lingurita de sare si o jumatate de lingurita de praf de copt si pune-le in vas peste care adaugi 1/2 litru apa calduta. Amesteca bine, dupa care transfera solutia in vasul  neti.

 Spalatura nazala

Apleaca-te deasupra unei chiuvete la un unghi de 45 de grade. Roteste capul astfel incat o nara sa fie deasupra celeilalte. Introdu vasul neti in nara de deasupra cu blandete. Ai grija sa fie etans, dar nu presa asupra septului. Respira pe gura si apoi ridica vasul de irigare astfel incat solutia sa curga pe nara. In cateva momente se va scurge prin nara de dedesubt. Repeta procedeul pentru cea de-a doua nara.

4. Otetul de cidru de mere

La primul semn al unei infectii adauga 1-2 lingurite de otet de cidru de mere raw si o lingurita de miere intr-un pahar cu apa. Bea zilnic 3-5 pahare timp de cinci zile. Otetul de cidru de mere stimuleaza fluidificarea secretiilor la nivelul sinusurilor.

5. Extractul de seminte de grapefruit

Extractul de seminte de grapefruit este un antibiotic natural foarte puternic si este folosit pentru a inhiba dezvoltarea  microbilor, parazitilor, bacteriilor si fungilor, inclusiv cunoscuta Candida Albicans. Pentru infectii ale sinusurilor puteti achizitiona acest extract sub forma de spray nazal si-l puteti folosi ca adjuvant in protocolul de tratament.