Cele mai bune ZECE instrumente cu ajutorul carora poti elimina stresul din viata ta

1373

S-ar putea sa te surprinda faptul ca stresul biologic este o descoperire destul de recenta. „Stresul” nu ne-a fost cunoscut pana in anul 1950, atunci cand medicul endocrinolog Hans Selye a identificat si a documentat mult mai multe legate de una dintre cele mai intalnite „afectiuni” ale secolului nostru. Uneori poti avea impresia ca nu poti face nimic pentru a elimina stresul din viata ta. Facturile nu inceteaza sa apara, timpul tau liber este limitat, iar responsabilitatile parca te coplesesc. Cu toate acestea, dispui de mult mai mult control decat crezi. De fapt, simpla realizare potrivit careia tu esti in controlul vietii tale reprezinta fundatia eliminarii stresului din viata ta. Iata care sunt cele mai bune ZECE instrumente cu ajutorul carora poti elimina stresul din viata ta:

10. Yoga

Business woman relaxing.

Yoga este unul dintre cele mai vechi intrumente de dezvoltare personala, avand o istorie de peste 5000 de ani. Aceasta practica combina elementele altor tehnici de relaxare precum tehnicile de respiratie, meditatia, vizualizarea si exercitiile fizice, oferindu-ti foarte multe beneficii raportandu-ne la timpul si la energia necesara pentru practicarea acesteia. Te poti inscrie la un curs de yoga in apropierea casei tale sau poti invata acasa de pe unul dintre principalele surse ale internetului, youtube-ul.

9. Muzica

Business woman relaxing.

Terapia muzicala ofera o multime de beneficii oamenilor care sufera de afectiuni medii, precum stresul cronic, pana la cele mai severe, precum cancerul. Atunci cand avem prea mult stres acumulat in interiorul nostru, muzica potrivita ne poate ajuta organismul sa se vindece singur prin scaderea tensiunii arteriale, relaxarea mintii si a intregului corp si nu in ultimul rand prin ridicarea nivelului vibrational.

8. Sex

Business woman relaxing.

Cu siguranta stiai deja ca sexul ajuta la eliberarea tensiunii organismului dar cu siguranta nu stiai ca este un instrument eficient in lupta impotriva stresului. Beneficiile psihice ale sexului sunt numeroase iar unul dintre aceste beneficii este acela ca poate reduce nivelul de stres al organismului. Din pacate, multi oameni fac din ce in ce mai putin sex in perioadele furtunoase din viata lor.

7. Relaxarea musculara progresiva

Business woman relaxing.

Prin tensionarea si relaxarea tuturor grupelor musculare ale organismului te poti elibera de tensiunea interioara si poti sa atingi o stare de relaxare extraordinara in doar cateva minute fara a fi nevoie de echipament special sau o pregatire temeinica. Poti incepe prin tensionarea muschilor fetei pentru o durata de zece secunde, iar apoi o relaxare a acestora timp de zece secunde. Repeta acest procedeu cu muschii gatului, ai umerilor si asa mai departe. Poti face acest exercitiu oriunde te afli si cu cat vei practica mai des aceasta metoda vei observa cum vei fi din ce in ce mai relaxat.

6. Exercitiile fizice

Business woman relaxing.

Foarte multe persoane merg la sala sau alearga pentru a lupta impotriva kilogramelor in plus sau pentru a deveni mai atractivi, dar exercitiile fizice si controlul stresului sunt foarte legate intre ele. Exercitiile fizice iti ofera o distragere a atentiei de la evenimentele stresante din viata ta si ajuta creierul sa secrete endorfine, substante care iti ofera o stare de fericire in mod natural.

5. Hipnoza

Business woman relaxing.

Hipnoza este de fapt auto-hipnoza, iar acest procedeu implica elemente de vizualizare oferindu-ti beneficiul de a comunica direct cu sub-constientul tau si de a-i transmite mesaje pozitive. Acest procedeu te poate ajuta sa scapi de vicii si sa dezvolti obiceiuri sanatoase, sa scapi de anumite fobii pe care le ai, ca de exemplu frica de paianjeni sau de inaltime. Pentru a stapani acest procedeu este nevoie de antrenament si de practica, dar cu siguranta merita.

4. Imaginatia vizuala ghidata

Business woman relaxing.

Aceasta tehnica de relaxare necesita un pic mai mult timp dar beneficiile sunt pe masura si este una dintre cele mai eficiente metode prin care puteti scapa de stresul si de tensiunea din viata dumneavoastra. Anumite persoane sunt de parere ca este o tehnica mult mai usoara decat meditatia si mult mai practica deoarece este mult mai usor sa te concentrezi asupra unui lucru decat sa te concentrezi la … nimic. Pentru o experienta mai intensa, in timpul acestei practici puteti asculta muzica de relaxare.

3. Vizualizare

Business woman relaxing.

Avand foarte multe in comun cu tehnica de mai sus, vizualizarile iti pot imbunatati performantele sportive, te pot ajuta sa-ti indeplinesti dorintele si sa-ti atingi scopurile. Aceasta este una dintre tehnicile folosite cu succes de foarte multi sportivi din intreaga lume pentru atingerea performantelor.

2. Exercitiile de respiratie

Business woman relaxing.

Respiratia profunda este o modalitate foarte simpla si foarte eficienta prin care puteti scapa de stres. Aceasta practica simpla ofera foarte multe beneficii organismului si in special psihicului dumneavoastra. Aceasta linisteste mintea, relaxeaza musculatura si oxigeneaza creierul. Respiratia profunda este foarte eficienta deoarece poate fi practicata oriunde iar beneficiile se vor face simtite imediat.

1. Meditatia

Business woman relaxing.

Meditatia are mare legatura cu procedeul de mai sus, dar cu toate acestea este una dintre cele mai profunde tehnici dintre cele pe care le-am prezentat pana acum. Atunci cand meditezi, creierul tau intra intr-o stare asemanatoare celei in care se afla atunci cand dormi, dar cu anumite beneficii in plus pe care nu le poti cunoaste prin alta tehnica sau exercitiu, unul dintre acestea fiind stimularea zonei creierului care este raspunzatoare de fericirea noastra si o putere crescuta de concentrare si de vointa in viata de zi cu zi.