Cele SAPTE calitati ale unui prieten adevarat

8849

Prieteniile adevarate sunt unele dintre cele mai importane experiente din viata noastra. In cazul in care te afli intr-o relatie sentimentala, este foarte important sa-ti amintesti ca prietenia este piatra de temelie a oricarei relatii. Acestea sunt cele SAPTE calitati ale unui prieten adevarat:

1. Este cu adevarat fericit pentru realizarile tale si atunci cand iti merge bine

9

Inainte de a considera aceasta calitate ca fiind una evidenta, ia in considerare multimea de “prietenii” care par a fi prietenii doar la suprafata, dar sunt pline de gelozie, comportamente pasiv-agresive si atitudini mai mult decat periculoase. Oricine joaca acest joc, nu este un prieten cu adevarat. Acela este un manipulator.

O persoana care iti este prieten cu adevarat este entuziasmat pentru succesul tau, nu devine gelos sau suparat. Prietenii buni si jucatorii adevarati de echipa sarbatoresc succesul celorlalti. In cazul in care o anume persoana din viata ta se comporta distant sau este suparata atunci cand lucrurile merg in favoarea ta, aceasta se afla intr-o competitie cu tine, in loc sa fie fericita pentru realizarile tale.

2. Acestia sunt alturi de tine atunci cand ai cea mai mare nevoie de ei

9

Intr-o prietenie adevarata, oamenii ar trebui sa fie unul langa celalalt, in special in vremurile furtunoase ale vietii unuia dintre ei. In momentele dificile ale vietii iti poti da seama care iti sunt adevaratii prieteni si care nu. Viata pe care o traim majoritatea dintre noi poate fi dificila uneori, dar un adevarat prieten isi va face timp intotdeauna sa-ti ofere sfaturi si sprijin atunci cand este necesar.

3. Sunt sinceri, dar te menajeaza

9

Prietenii reprezinta una dintre cele mai importante surse de informatie prin intermediul careia poti afla foarte multe despre tine insuti. Acestia te cunosc destul de bine si nu sunt orbiti de emotii, precum sunt partenerii intr-o relatie romantica. Acest lucru inseamna ca acestia iti pot observa cu o foarte mare usurinta defectele, chiar daca tu nu realizezi acest lucru.

Un prieten adevarat, atunci cand este necesar, iti va spune adevarul in fata, dar va gasi o cale potrivita de a face acest lucru, una prin care sa-ti arate un anumite grad de menajament.

4. Iti respecta timpul si energia emotionala

9

Timpul tau este foarte pretios, precum este si energia emotionala pe care o depui intr-o anumita relatie. Adesea, prietenii care nu-ti sunt prieteni cu adevarat iau toate aceste aspecte pe care le oferi intr-o relatie ca si cand li se cuvin si in plus, te incarca cu toate problemele lor tot timpul. Impartasirea problemelor este un aspect important al oricarei relatii de prietenie, dar exista posibilitatea ca acestia sa exagereze. Prietenii nu sunt doar niste bureti emotionali.

Un prieten adevarat este constient de greutatea pe care o plaseaza pe umerii prietenilor sai, astfel incat acestia sa nu devina consilieri pe probleme personale pentru el. Exista o linie foarte fina pe care fiecare dintre noi trebuie sa o constientizam.

5. Acestia comunica intr-un mod foarte clar

9

Imi amintesc de o cearta pe care am avut-o cu un prieten foarte bun acum cativa ani. Din pacate, nu i-am pus capat prin intelegere, ci prin diferite stangacii. La vremea respectiva fiecare dintre noi ne-am lasat condusi de propriile noastre emotii, dar ne-am pastrat scopul. Scopul era acela de a trece peste aceasta cearta. Cu timpul, am ajuns la concluzia ca o comunicare clara tine foarte mult de efort, mult mai mult decat tine de aptitudini.

Prietenii adevarati incearca sa pastreze o claritate in comunicarea pe care o poarta, iar in cazul in care nu reusesc acest lucru din prima, continua si incearca din nou. Chiar daca verbal acestia nu par a fi pe aceeasi lungime de unda ca si tine, le vei putea observa efortul, iar la un nivel non-verbal acest lucru iti demonstreaza ca iti sunt prieteni adevarati.

6. Intre tine si acestia exista o conexiune

9

Aceasta este fundatia oricarei prietenii, fie care este amicala sau sentimentala. Impartasiti un interes comun, o perspectiva comuna, o viziune asupra lumii in care traiti sau mediul in care locuiti. Cu toate ca aceasta este cea mai superficiala si mai lipsita de importanta calitate dintre cele sapte prezentate, importanta acesteia nu poate fi trecuta cu vederea. In lipsa unei conexiuni intre voi doi, timpul petrecut impreuna nu poate sa fie chiar atat de distractiv. Poti sa fii prieten cu o persoana care nu-ti impartaseste aspectele precizate mai sus, dar nu cel mai bun prieten.

7.  Au incredere deplina in tine

9

In lipsa increderii, orice relatie este sortita sfarsitului. Increderea este cerinta primordiala a comunicarii dintre noi. Daca nu am incredere in ceea ce spune prietenul meu, atunci ce rost ar mai avea conversatia noastra? Prietenii adevarati au incredere unul in celalalt.

 

 

 

 

Sursa