Cele SAPTE plante recomandate pentru hipertensiune

1264

Reducerea tensiunii arteriale cu ajutorul urmatoarelor sapte plante medicinale te poate feri de efectele secundare devastatoare care pot sa apara atunci cand aceasta devine prea mare. Hipertensiunea, sau tensiunea arteriala marita, este responsabila pentru un risc crescut de boli la rinichi, atac de cord, probleme de vedere, insuficienta renala, accident vascular cerebral si multe ale afectiuni care ne ameninta viata. Din pacate, foarte multe persoane nu iau in serios aceste amenintari sau au constatat faptul ca medicamentele recomandate de medic vin la pachet cu efecte secundare, fapt ce-i face sa se simta mai rau.

Medicamentele nu reprezinta singura solutie

Ca parte a unui plan de tratament pentru hipertensiunea arteriala, medicul  subliniaza pacientului importanta pe care o are stilul sau de viata in acest aspect.  Exercitiile fizice si o dieta care se concentreaza mai mult asupra fructelor si legumelor te pot ajuta sa reduci considerabil tensiunea arteriala. In plus, pentru a face asta, poti adauga si alte masuri cu scopul de a reduce tensiunea arteriala.

Cele SAPTE plante care te pot ajuta

Urmatoarele sapte plante, multe dintre acestea populare si folosite in bucatariile din intrega lume, te reduce tensiunea arteriale si pot reduce nevoia de medicamente:

1. Usturoiul

Un studiu desfasurat de Clinica Research din New Orleans, a constatat ca alicina, o substanta intalnita in compozitia usturoiului, a ajutat pacientii care sufereau de hipertensiune, reducand considerabil tensiunea sanguina.

2. Ceapa

Un studiu al publicatiei “Journal of Nutrition” a constatat ca flavonolul antioxidant, quercitin, a cauzat subiectilor atat o reducere atat a presiunii sistolice, cat si a celei diastolice, in comparatie cu subiectii care au luat doar placebo.

3. Scortisoara

Scortisoara este o minune a naturii plina de beneficii pentru sanatatea organismului, printre acestea numarandu-se si reducerea tensiunii arteriale si combaterea diabetului zaharat. Subiectii testati care au ingerat o forma de scortisoara solubila in apa au suferit o crestere in antioxidanti, fapt ce provoaca o scadere a nivelului zaharului din sange.

4. Oregano

Un studiu recent a constatat efectul de reducere a tensiunii arteriale pe care-l are unul dintre compusii intalniti in aceasta planta, denumit carvacrol.

5. Cardamon

Situat in topul celor mai scumpe trei condimente, alaturi de sofran si vanilie, cardamonul are capacitatea de a reduce tensiunea sanguina. Dupa ce au consumat acest condiment vreme de numai trei luni, 20 de persoane care au fost recent diagnosticati cu hipertensiune arteriala severa au constatat o scadere semnificativa a tensiunii arteriale.

6. Masline

Uleiul de masline, o marca a bucatariei mediteraneene, a fost dovedit a fi un instrument eficient prin care putem reduce tensiunea arteriala, fapt ce-i face pe oamenii care traiesc in aceste zone sa fie unii dintre cei mai sanatosi oameni din lume.

7. Paducel

Atunci cand un numar de 79 de persoane care sufereau de diabet zaharat de tip 2 au luat 1200 mg de extract de paducel timp de saisprezece saptamani, tensiunea sanguina a fost redusa considerabil.