Cele SASE comportamente negative pe care nu ar trebui sa le accepti niciodata

1308

Ai simti simtit vreodata ca si cum meriti ceva mai bun in viata ta? Atunci de ce te-ai multumi cu ceva mai putin decat vrei? Poti decide in orice moment ce comportament tolerezi si ce comportament nu tolerezi in viata ta. Oameniii care incearca sa te traga in jos si sa te aduca la nivelul lor nu merita sa se afle in jurul tau. In cazul in care simti nevoia unei detoxifieri de negativitate, acestea sunt pricipalele comportamente cu care ar trebui sa incepi si pe care nu ar trebui sa le ignori niciodata.

Iata care sunt cele SASE comportamente negative pe care nu ar trebui sa le accepti niciodata:

1. Negativitatea

Traim intr-o lume in care problemele oamenilor au puterea de a-i apropia pe oameni intr-o mult mai mare masura deca o fac realizarile. Majoritatea oamenilor nu numai ca se simt foarte confortabil atunci cand isi impartasesc problemele, dar aceasta a devenit o modalitate de a-ti face prieteni. Ori de cate ori auzi pe cineva incercand sa inceapa o conversatie cu tine folosindu-se de negativitate, aminteste-ti ca nu ai nevoie de un gram de drama in plus in viata ta. Pune intotdeauna pe primul plan sanatatea personala si fa alegerea de a ramane in “bula ta de pzitivitate”. Evita sa-ti hranesti sufletul cu o astfel de energie pe cat de mult posibil!

2. Subestimarea abilitatilor si a puterii tale personale

Nu-i permite nimaniu sa-ti spuna vreodata ca nu poti obtine sau ca nu poti realiza ceea ce-ti doresti. Ramai sincer fata de tine si fata de visele tale. Nu renunta niciodata doar pentru simplul fapt ca altcineva vede lucrurile altfel decat le vezi tu. Cel mai important este ca tu sa fii cel care crede in potentialul tau. Esti suficient de puternic pentru a urmari ceea ce-ti doresti cu adevarat. Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altceva deoarece acel om este un mincinos!

3. Minciuni

Acordand o atentie deosebita cuvintelor care iti sunt spuse de catre cei din jurul tau si asupra actiunilor pe care le fac in realitate vei reusi sa-ti dai seama foarte usor cine sunt oamenii cinstiti din viata ta. In cazul in care esti prins in capcana minciunilor unei persoane o singura data, acesta este un semn care-ti spune ca este momentul sa fii mult mai atent data viitoare cand vei comunica cu acea persoana. Aminteste-ti: actiunile vorbesc mult mai tare decat o fac cuvintele!

4. Intimidarea

Intimidarea nu reprezinta o problema doar in randul copiilor si adolescentilor. Aceasta este o problema foarte intalnita si in randul adultilor. Mult prea multi oameni, pur si simplu nu o recunosc, pentru ca aceasta este, de obicei, deghizata sub forma agresiunii verbale sau sub forma altor tipuri de comportament intolerant. Intimidarea este un comporament care nu ar trebui sa fie acceptat de nicio fiinta umana. Nimeni nu are dreptul sa te faca sa te simti rau pentru cine esti cu adevarat. Din pacate, vor exista intotdeauna oameni care vor incerca sa-i traga pe ceilalti in jos folosindu-se de cuvinte pline de rautate. Acesti oameni vor face tot ceea ce le va sta in putinta sa-ti distruga identitatea, dar este de datorita ta sa nu permiti sa se intample una ca asta. La inceput, ti se poate parea inspaimantator sa ripostezi comportamentului lor toxic, dar pana la urma te vei simti bine ca ai facut-o. Asa ca, constientizeaza oamenii din viata ta care incearca sa te faca sa te simti inferior.  De asemenea, este foarte important sa constientizezi faptul ca acest tip de comportament poate veni chiar din partea unor persoane la care nu te-ai astepta, cum ar fi prietenii sau familia. Acorda o atentia deosebita modului in care esti tratat de ceilalti, iar atunci cand este necesar, confrunta-i!

5. Le permiti altora sa iti controleze viata

Este foarte important sa intelegi faptul ca tu esti arhitectul vietii tale. De ce i-ai permite unei alte persoane sa decida in locul tau cum alegi sa-ti gestionezi viat? Desigur, este perfect normal sa simti ca pierzi controlul uneori si sa rogi pe cineva sa te ajute sa-ti regasesti echilibrul, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa-i lasi sa-ti controleze viata.

6. Violenta fizica si abuzul

In cazul in care esti un supravietuitor al abuzului fizic sau psihic, daca ai incercat sa ierti si sa-ti continui viata, esti un erou! Cei mai multi oameni constientizeaza faptul ca violenta fizica este o problema serioasa care nu ar trebui sa fie ignorata si tolerata, dar este in continuare surpinzator numarul familiilor care trec prin asa ceva chiar in acest moment. Asa ca, in cazul in care cunosti pe cineva care a trecut printr-o astfel de experienta si care se lupta cu acesta situatie, ofera-i o mana de ajutor si incurajeaza-l sa se elibereze de trecut astfel incat sa-si poate continua viata intr-un mod sanatos.