Cele TREI beneficii de nebanuit ale lavandei

1550

Printre numeroasele beneficii ale lavandei se numara capacitatea sa de a reduce considerabil tensiunea psihica, de a atenua senzatiile dureroase, de a dezinfecta pielea, de a trata afectiunile respiratorii si nu numai. Lavanda este o planta uimitoare, in compozitia acesteia intalnindu-se alcoolul olifalic, taninul si principiile amare, elemente care fac din aceasta planta o alegere pentru tratarea unui numar de peste 70 de afectiuni. De cele mai multe ori, lavanda este utilizata sub forma de uleiuri esentiale sau sub forma de ceai. Florile de lavanda au o aroma deosebita si au fost folosite in productia de parfumuri si in industria aromoterapiei  de foarte mult timp.

Iata care sunt cele TREI beneficii de nebanuit ale lavandei:

1. Lupta impotriva infectiilor fungice

Uleiul de lavanda detine puternice proprietati antifungice cu spectru larg si lupta intr-un mod eficient impotriva fungilor si ciupercilor. Uleiul esential de lavanda este un excelent punct de plecare in lupta impotriva infectiilor fungice.

Un articol publicat in paginile Revistei de Microbiologie Medicala subliniaza succesul pe care-l are uleiul de lavanda in combaterea prevalenta a bolilor fungice si imunitare. De asemenea, cercetatorii au aratat faptul ca uleiul de lavanda este fatal pentru  o gama larga de forme patogene epidermice, precum si Candida.

2. Relaxeaza sistemul nervos

Datorita aromei sale, lavanda este un tonic foarte eficient al sistemului nervos. Din acest motiv, poate fi utila si in gestionarea migrenelor, durerilor de cap, depresiei si stresului psihic. Mirosul revigorant linisteste mintea si  stimuleaza functia mentala. Bine studiatul impact pe care-l are lavanda asupra sistemului nervos explica motivul pentru care este utilizata ca remediu pentru insomnie.

3. Iti face parul sanatos

Lavanda este, de asemenea, o planta foarte utila pentru ingrijirea parului. Uleiul de lavanda poate reprezenta un real ajutor pentru persoanele care sufera de calvitie. De aceea, uleiul de lavanda poate fi considerat a fi o modalitate sigura prin care calvitia masculina poate fi prevenita.