La granita dintre magie, sanatate si religie – Proprietatile miraculoase ale smirnei si ale tamaiei

2090

Nu suntem foarte multi dintre noi care stim ca Biblia, piatra de temelie a religiei crestine, contine foarte multe referiri la plante si alimente miraculoase. Considerate a fi leacuri pentru suflet, aceste medicamente naturale ne reamintesc ca au fost lasate pe acest pamant de catre Dumnezeu pentru binele nostru.

Smirna – Proprietatile sale miraculoase

Smirna, unul dintre cele trei daruri pe care le-a primit Iisus in noaptea Nasterii Sale din partea celor Trei Magi de la Rasarit, este rasina unui mic arbore (Commiphora myrrha) care creste pe tarmurile uscate ale Marii Rosii. Smirna este o rasina ce a fost inzestrata cu o mireasma deosebita si cu proprietati de vindecare uimitoare. Probabil va intrebati ce are atat de special aceasta planta, incat sa fie vrednica de a deveni un dar pentru Mantuitor? Parfumul sau deosebit, despre care se crede inca din Antichitate ca detine puterea de a indeparta toate ispitele si gandurile negre si capacitatea sa de a predispune sufletul la stari meditative si de rugaciune sunt cateva dintre motivele pentru care smirna a fost si continua sa fie atat de apreciata. In traditia multor popoare, smirna este simbolul infranarii si intelepciunii.

Recomandarile terapeutice ale smirnei

1. Guturai, gripa, bronsita

Se ia de 3-4 ori pe zi o lingurita de tinctura de smirna, diluata intr-un pahar de apa. Acest preparat amarui si puternic aromat este un antimicrobian puternic, scade febra, combate extrem de eficient starile de greata si durerile de cap care apar in starile gripale. De regula, un tratament dureaza sapte zile, dar se poate prelungi pana la doua saptamani.

2. Oboseala, astenie

Se iau 20-30 de picaturi de tinctura de smirna, diluate in putina apa, de 4-6 ori pe zi. Smirna are efecte invioratoare puternice, stimuland circulatia cerebrala si favorizand activitatea intelectuala.