Cele TREI motive pentru care ai nevoie de “intuneric” pentru a evolua

1240

Noi nu luam in considerare in mod normal implicatiile ignorarii delibertate sau suprimarii laturii intunecate a propriei persoane si a vietii. Daca prin ignorarea aspectelor negative incetinim propria noastra evolutie?  Daca acest intuneric de care vorbim este absolut necesar pentru evolutia noastra? In spiritul acestor intrebari, in urmatoarele randuri va vom prezenta trei motive foarte importante pentru care fiecare dintre noi avem nevoie de aspectele intunecate ale vietii cu scopul de a ne dezvolta.

Iata care sunt cele TREI motive pentru care ai nevoie de intuneric pentru a evolua:

#1. Preocuparea excesiva cu “pozitiv vs. negativ”

Spune-mi, te rog, ce este mai “pozitiv”?

Ignorarea completa a “negativului” si suprimarea sa, actiuni motivate de frica de a-l crea si de scopul de a fi preocupat excesiv de aspectul “pozitiv”…toate acestea in timp ce “intunericul” asteapta sa se razbune pe la spatele tau. Sau…

Acceptarea “negativului”, intelegerea modurilor sale de functionare, intelegerea obiectivelor sale, intelegerea modului in care este folosit impotriva ta cu scopul de a face ceva in privinta aceasta.

Spune-mi, te rog, ce crezi ca este mai “negativ”?

Actiunea de a te imputernici pe tine insuti cu intelegerea cu privire la ceea ce se intampla si cu privire la ceea ce te afecteaza? Sau ignorarea “negativului” in speranta ca o sa dispara de la sine la un moment dat. In cazul in care doresti sa faci cu adevarat ceva si doresti sa ai un impact real asupra lumii acesteia, probabil, ai ales calea iluminarii spirituale. Intelegerea acestui intuneric, modului sau de functionare, a obiectivelor sale si ce poti face in aceasta privinta sunt modalitatile prin care poti avea un impact.

Adevarul este ca, in cazul in care esti preocupat in mod excesiv de aspectul “pozitiv” toata ziua, tu esti cel care stabileste mediul perfect in care “intunericul” se poate dezvolta in voie. Nu este nimic in neregula cu acumularea de informatii inaltatoare, dar exista si o alta parte a monedei care ar trebui sa fie luata in considerare in cazul in care iti doresti sa faci schimbari semnificative pe plan personal si spiritual.

#2. “Intunericul” ne ajuta sa ne intelegem la un alt nivel

Probabil te intrebi cum este posibil. Sa intelegem un lucru foarte important, iar acesta este  ca informatia este un instrument – complet neutru. Aceasta analogie poate fi aplicata la dezbaterile cu privire la controlul armelor. Armele nu au ucis si nu vor ucide niciodata pe nimeni. De asemenea, lingurile din bucatarie nu ii ingrasa pe oameni. Desigur, armele au fost folosite pentru a le face rau oamenilor, dar acestea  nu se incarca singure si nu trag de la sine. O arma este un instrument “neutru” si poate fi folosit pentru a face “bine” sau pentru a face “rau”. Oamenii folosesc aceste intrumente pentru a atinge anumite obiective.

In urmatoarele randuri vom folosi armele ca pe o analogie pentru informatii. Informatiile nu au fost niciodata diferite de arme, in ceea ce priveste utilizarea lor ca instrumente. In cazul in care citesti, observi sau privesti ceva ce te deranjeaza, tu esti cel care face asta. Informatiile nu contin o semnificatie anume. Noi suntem cei care oferim o semnificatie anume acestor informatii prin felul in care alegem sa le interpretam. Ceva din interiorul tau rezoneaza cu  frica si asociaza acea frica cu ceea ce citesti, observi sau privesti. Informatia respectiva nu sare in mintea ta cu intentia de a te inspaimanta. Aceasta intelegere ne  ofera o perspectiva mult mai mare asupra noastra insine. Astfel, putem observa ceea ce ne deranjeaza in continuare in interior, putem observa si ne putem elibera de energia respectiva in cazul in care nu ne mai serveste. In cazul in care informatia respectiva te deranjeaza, aceasta este reactia si alegerea ta de a te simti in felul acela. In cazul in care un anumit adevar te deranjeaza, ia-l si foloseste-l pentru propria ta evolutie.

#3. Iti extinde perceptia

“Pozitiv” vs. “Negativ” – unul nu are o valoare mai mare in comparatie cu celalalt. Fiecare dintre cele doua polaritati serveste un scop important in intelegerea lumii din jurul nostru si pe noi insine. Ferindu-ne de una dintre polaritati ne ferim de imaginea de ansamblu, iar in lipsa acestei imagini de ansamblu cream o multime de noi probleme pentru noi insine. Atat aspectele pozitive, cat si cele negative sunt fatete ale aceleasi monezi, iar o fateta nu poate fi acceptata separat. In cazul in care in interiorul tau isi face aparitia o anumita reactie, din nou, aceasta este reactia ta, fara doar si poate. Doar pentru ca mai stiu eu ce “stiri” false isi fac aparitia in mass-media, de exemplu, asta nu inseamna ca este necesar sa le permit sa-mi afecteze realitatea. In ultima instanta, aceasta este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Priveste cuvantul: respons-abilitate. Acest cuvant pare sa ne spuna ca avem “raspuns-abilitate”, nu “react-abilitate”.  Acum, atunci iesi in lume pentru a explora si pentru a-ti trai aventura vietii, acesta este un sfat care te va imputernici enorm: alege-ti cu grija informatiile, nu te lasa orbit de ele. Poti face asta prin acceptarea “negativului”, prin descoperirea a ceea ce te face sa te simti bine si a ceea ce iti ofera o perspectiva importanta, pentru ca mai apoi sa treci mai departe. Nu este necesar sa acumulezi si reactia emotionala care vine odata cu informatiile respective. Foloseste-le pentru a invata ceva nou, pentru a-ti extinde perceptia si mergi mai departe.

Ceea ce conteaza cu adevarat este noua perspectiva, noua perceptie dobandita in urma acumularii acelor informatii. Toata acea “frica” este incercarea cuiva care se straduieste sa te faca sa reactionezi si sa devii coplesit de ceva. Este ceea ce “ei” vor si de ceea ce “ei” au nevoie pentru a-si stabili obiectivele. In cazul in care le permiti sa faca asta, tot ceea ce faci este sa le inmanezi propria ta putere.

“Intunericul” este un ghid care te indreapta catre lumina, asta daca inveti sa profiti de lectiile pe care ti le ofera la tot pasul. Nu este inamicul tau, asta in cazul in care te folosesti tu de el si nu el de tine.