Cele TREI teste de personalitate care te vor ajuta sa te cunosti mai bine

1763

Iata care sunt cele TREI teste de personalitate care te vor ajuta sa te cunosti mai bine:

Testul #1 – Testul Q

3

Ce trebuie sa faci: Folosindu-te de degetul aratator de la mana dominanta, scrie o litera mare “Q” pe fruntea ta.

Analiza

Acest test distractiv iti descopera modul in care esti centrat ca persoana, daca esti centrat asupra “sinelui” sau asupra “celorlalti”. Aceste doua tipuri de oameni au un mod foarte diferit de a vedea luma, dar un tip nu este nici mai bun nici mai rau decat celelalte.

Exista doua modalitati de finalizare a acestui exercitiu. Unii oameni fac coada literei “Q” pe partea dreapta, in timp ce alte persoane pe partea stanga a fruntii.

Q-test

Oamenii centrati asupra “sinelui” vor scrie litera “Q” intr-un mod in care va putea sa fie citit de ei insisi. Acestia tind sa para a fi “aceasi persoana”, in situatii diferite, iar cmportamentul lor este ghidat mai mult de propriile lor valori decat de nevoile altora. Acestia se mandresc cu sinceritatea lor fata e oameni si se asteapta ca altii sa fie sinceri cu ei. Din acest motiv, acestia nu se pricep extrem de mult sa minta, dar sunt mult mai buni la detectarea minciunilor decat ceilalti.

Oamenii care sunt centrati asupra “celorlalti” deseneaza litera “Q” intr-un mod in care aceasta va putea sa fie citita de catre ceilalti. Acestia au tendinta de a fi preocupati de modul in care sunt perceptuti de catre ceilalti. Acestia sunt fericiti atunci cand se afla in centrul atentiei si isi pot adapta cu usurinta comportamentul in functie de situatia in care se afla, fiind foarte capabili sa influenteze modul in care sunt perceputi de ceilalti. Din acest motiv, aceste persoane sunt foarte priceputi in arta minciunii, dar nu la fel de buni la detectarea minciunilor

Testul #2 – Testul degetului

2

Ce trebuie sa faci: Priveste-ti mana dreapta, plasandu-ti degetele impreuna si compara lungimea degetului aratator cu cea a degetului inelar (vezi imaginea alaturata).

Analiza

Fiecare dintre noi ne cunoastem sexul, dar cati dintre noi cunoastem care este sexul creierului nostru?

Hormonul testosteron este legat de foarte multe trasaturi considerate in mod traditional a fi masculine, cum ar fi agresivitatea, aparitia frustrarii atunci cand lucrurile nu ies asa cum ti-ai dori si cele mai importante dintre toate dominanta sociala. Oamenii implicati in activitati extrem de competitive, precum actorii si fotbalistii, tind sa aiba niveluri mult mai ridicate de testosteron in comparatie cu persoanele care au un loc de munca obisnuit, precum medicii sau asistentele medicale. Barbatii au un nivel mult mai mare de testosteron in organele si in creierul lor in comparatie cu femeile.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia potrivit careia cantitatea de testosteron la care am fost expusi in uter afecteaza raportul dintre lungimea  degetului aratator si cel inelar. Cu cat este mai mare expunerea la testosteron, cu atat degetul inelar este mult mai mare in comparatie cu cel aratator. In cazul majoritatii femeilor, degetul inelar este egal cu degetul aratator deoarece au fost expuse mult mai putin la testosteron. In cazul in care femeile au degetul inelar mai mare decat cel aratator, au mai multe tendinte masculine decat in mod obisnuit. In cazul majoritatii barbatilor, degetul inelar este mult mai mare decat cel aratator deoarece acestia au mai mult testosteron. Daca degetul inelar si cel aratator au o lungime aproximativ egala in cazul barbatilor, acestia vor avea mai putine tendinte masculine, deoarece au fost expusi mult mai putin la testosteron.

3. Testul degetului mare

1

Ce trebuie sa faci: Impreuneaza-ti mainile la fel ca in pozitia de mai sus.

Analiza

Creierul are doua emisfere cerebrale. Una dintre acestea – cea dreapta – este cea intuitiva, vizuala si creativa. Cealalta – cea stanga – este cea logica, secventiala si bazata pe limbaj. Este ca si cand in mintea ta exista doua persoane, un artist si un contabil.

Fiecare dintre noi ne folosim de ambele emisfere, dar una dintre acestea este cea dominanta.

Oamenii care pun degetul mare drept deasupra degetului mare stang au tendinta de a fi dominati de emisfera cerebrala stanga si astfel sunt mult mai comunicativi si analitici. Pozitia opusa ne arata o persoana dominata de emisfera cerebrala dreapta, o persoana care exceleaza in sarcinile vizuale, spatiale si intuitive.