Cele ZECE calitati ale persoanelor de succes

1419

Cand aud „succes”, majoritatea oamenilor se gandesc la un barbat sau la o femeie imbracata intr-un costum stil „office”. Aceasta este imaginea pe care societatea a incercat sa ne-o vanda. De cele mai multe ori, oamenii de succes nu sunt deloc imbracati astfel. Mai mult decat atat, oamenii de succes au o lume interioara atat de vasta incat foarte multi dintre ei nu sunt preocupati catusi de putin de aspectul exterior si de imaginea pe care o prezinta celorlalti, dar nu este o regula. Nu o sa-ti putem oferi niciodata reteta succesului si nimeni nu ar trebui sa incerce. Cu siguranta,  acela ce incearca asa ceva, ori are ceva de vanzare, ori incearca sa-ti impuna propriile sale valori. Tu esti singura persoana care-ti poti defini succesul, dupa propriile tale standarde. Cu toate acestea, succesul exista si este ceva ce ar trebui sa urmarim fiecare dintre noi. Indiferent de scopurile pe care ti le propui aceste calitati se dovedesc a fi cele care fac diferenta. Majoritatea oamenilor care o sa cunoasca succesul au in comun urmatoarele ZECE calitati:

10. Creaza valoare pentru ceilalti

02De ce ar trebui cineva sa iti acorde atentie, bani, timp, informatii, in cazul in care tu nu ai nimic de oferit? Oamenii de succes sunt constienti ca trebuie sa isi dezvolte aptitudinile care-i vor ajuta sa-si atinga scopurile, fie ca este vorba de cariera, sau ceva simplu precum oferirea de ajutor unui prieten. Da-ti seama ce poti sa oferi oamenilor din jurul tau si fa-o!

9. Adaptibilitate

01

Atunci cand te indrepti catre un scop anume, planul necesar pentru a ajunge sa indeplinesti acel scop este extrem de important, dar daca lucrurile si circumstantele se schimba? Ceea ce-i diferentiaza pe oamenii eficienti de cei foarte eficienti este capacitatea de a se adapta de la un set de circumstante la altul. Oamenii de succes sunt foarte abili sa se adapteze situatiilor imediat ce apar.

8. Viziune

03Persoanele care au cunoscut culmile succesului au avut o idee clara referitoare la ceea ce-si doresc cu adevarat si au urmat-o pana la capat. Acestia si-au oferit timpul necesar pentru a analiza situatia foarte bine si au creat o strategie care sa-i poata ajuta in drumul pe care acestia vor sa-l urmeze.

7. Pasiune

05

Ce aspect al vietii te bucura cel mai mult? Oamenii de succes fac ceea ce fac cu foarte multa pasiune. Sa spunem ca-ti doresti sa pornesti o afacere in lumea fotografiei, dar nu agreezi foarte mult sa faci tu insuti partea de marketing si partea de promovare a companiei. O persoana de succes ar depune tot efortul si in acest aspect, recunoscand faptul ca fara clienti, nu-si va putea urma pasiunea de a avea o afacere in lumea fotografiei. Gandeste-te la un aspect al vietii tale pe care doresti sa-l schimbi. Cum poti sa fac acest lucru cu pasiune?

6. Sunt sociabili

04

Oamenii de succes rareori sunt oameni singuratici, care fac totul ei insisi. De fapt, acestia s-ar putea sa-ti spuna ca este aproape imposibil. Oamenii care te pot sfatui, care te pot ajuta in momentele de dezechilibru sunt foarte importanti, iar acest aspect te poate ajuta sa inaintezi sau te poate tine pe loc.

5. Curaj

04

In spatele fiecarei persoane de succes exista povesti peste povesti care pot vorbi de greselile prin care acea persoana a trecut. Cu toate ca adesea primele planuri se dovedesc a nu fi de succes, acestia fac din acestea parte din procesul de invatare. Daca majoritatea oamenilor de succes s-ar distanta de scopurile lor atunci cand lucrurile nu stau exact cum si-ar dori, nu s-ar mai bucura de realizarile lor in aceste momente.

4. Rabdare

03

Este posibil sa nu vezi rezultate imediate in cazul in care ti-ai propus sa te indrepti catre ceva cu un rezultat pe termen lung. Este necesar sa ai incredere ca lucurile se vor rezolva pana la urma, chiar daca aparent nu pare sa se intample vreo schimbare. Oamenii care nu cunosc culmile succesului nu au rabdarea necesara sa astepte pentru a vedea ce se poate intampla cateva luni sau chiar ani de acum incolo. Actiunile din prezent isi produc efectele in viitor. Tu ce faci pentru viitorul tau?

3. Management-ul timpului

04

Modalitatea in care iti petreci timpul si caror activitati ti-l dedici este un skill foarte important pentru persoanele care se indreapta catre culmile succesului. Persoanele pretuiesc si sunt foarte constienti de modul in care isi petrec timpul.

2. Onestitate

Illustration: Truth and Lie

Aceasta calitate este foarte necesara pentru a putea atinge scopurile. Nu vei putea face asta niciodata fara o crunta onestitate fata de tine insuti in primul rand.

1. Rezilienta

02

Sa recunoastem, tot timpul vor exista vremuri in care incertitudinea ne va domina vietile. Diferenta este facuta de modul in care ne comportam si de atitudinea pe care o adoptam in acele momente. Poti sa incepi sa iei decizii pentru a-ti oferi un sentiment iluzoriu de securitate personala, dar in acelasi timp fi dispus sa te afunzi in necunoscut. Eficienta de care dai dovada in situatiile dificele este o calitate care te poate indrepta inainte cu pasi rapizi.