Cele ZECE imagini cu spirite si cu fantome si povestile din spatele acestora

2580

Multi dintre noi am vazut fotografii de familie in care este prezenta ceea ce pare a fi o aura in jurul uneia dintre persoanele din fotografia respectiva. Calitatea acestei energii poate varia, dar cu siguranta multi dintre noi am vazut ceva ce ne-a facut sa privim fotografia respectiva de mai multe ori.

In continuare va vom prezenta cateva dintre cele mai renumite imagini cu spirite si cu fantome. Se spune ca atunci cand o persoana moare, uneori sufletul acestei persoane poate ramane atasat de planul simturilor, de planul pamantesc al existentei, asta in cazul in care nu reusesc sa se detaseze emotional de ceva anume. In cazul in care are o treaba neterminata in acest plan al existentei, ar putea ramane in acest plan pentru o vreme pana in momentul in care reuseste sa accepte si sa se elibereze de sentimentele de furie. Spiritul care ramane atasat de oameni, situatii, obiecte sau locatii este ceea ce majoritatea dintre noi numim a fi o fantoma.

Multi oameni zambesc atunci cand aud cuvantul “fantoma”, datorita conotatiilor comerciale pe care l-a capatat acest cuvant. Pana la urma, sa fim onesti, exista o multime de povesti cu fantome care de care mai false. Cu toate acestea, chiar daca una dintre zecile de mii de povesti cu fantome care exista s-ar dovedi a fi adevarata, atunci acest aspect al realitatii este ceva ce nu mai poate fi sfidat.

Cu toate ca nu putem confirma autenticitatea imaginilor de mai jos, le putem privi cu o minte deschisa pe fiecare dintre acestea.

Iata care sunt cele ZECE imagini cu spirite si cu fantome:

1. The Amityville Horror

01

Aceasta este povestea adevarata a familiei Lutz, familie care a trait un cosmar vreme de 28 de zile in casa lor de pe strada Ocean Avenue. In anul 1975 aceasta poveste a devenit cunoscuta la nivel mondial.

Cu un an inainte ca familia Lutz sa se mute in aceasta casa, ea a fost resedinta familiei DeFeo, asta pana in momentul in care tanarul in varsta de 23 de ani Ronald DeFeo si-a ucis ambii parinti si pe cei trei frati ai sai.

Povestea cu privire la ceea ce a urmat la mai putin de o luna dupa ce familia Lutz s-a mutat in aceasta casa s-a transformat intr-o carte si intr-un film numit “The Amityville Horror”.

Aceasta imagine a fost surpinsa de un aparat de fotografiat setat pe modul automat. Imaginea a fost descoperita la trei ani de cand evenimentele respective au avut loc. In imagine, putem observa un baietel cu ochi stralucitori, acesta fiind considerat a fi de catre unii un demon, iar de catre altii fantoma unuia dintre copiii familiei DeFeo.

Aceasta este una dintre cele mai credibile imagini cu fantome surprinse pana in prezent.

2. Doamna Alba din Biserica Worstead

02

In anul 1975, Diane si Peter Berthelot impreuna cu fiul lor in varsta de 12 ani au vizitat Biserica Worstead din Marea Britanie. Peter i-a facut o fotografie sotiei sale in timp ce aceasta se ruga pe una din bancile bisericii, iar atunci cand au privit cateva saptamani mai tarziu imaginile proaspat developate , un prieten a Doamnei Berthelot a intrebat “Cine este persoana din spatele tau, Di?”.

In lipsa unui raspuns, sotii Berthelot au incercat sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare. Astfel, vara urmatoare acestia s-au intors la Biserica Worstead si i-au aratat vicarului bisericii imaginea cu pricina. El le-a povestit despre legenda Doameni Albe, o legenda pe care nu o auzisera pana in acel moment. Legenda spune ca aceasta fantoma este o fiinta vindecatoare care isi face aparitia atunci cand cineva are nevoie de vindecare. In momentul in care a vizitat biserica, Diane era bolnava si urma un tratament cu antibiotice.

Aceasta nu este singura poveste despre aceasta fiinta vindecatoare, dar este singura data cand ea a fost surprinsa de un aparat de fotografiat.

3. Fantoma de la Greencastle

03

Imaginile de mai jos sunt rezultatul remarcabil al unei imagini suprinse de un tanar. Imaginea unei femei este destul de clara. Tanarul nu a vazut figura in momentul in care a fotografiat fereastra respectiva, dar a putut fi observata destul de clar imediat dupa ce filmul a fost developat. Fotografia din partea dreapta de jos este o marire digitala a fotografiei originale, care dezvaluie fata formei, chip ceea ce pare a fi fata unei fantome.

4. Fantoma de la Ferma

04

Aceasta fotografie a fost surprinsa de fotograful si designerul grafic Neil Sandbach in anul 2008. Neil se afla in cautarea unor imagini pitoresti pe teritorul unei ferme din Hertfordshire, Anglia, ca parte a unui proiect de organizare a unei nunti. Neil le-a arat fotografia neobisnuita celor doi viitori miri si inainte de  nunta acestia au intrebat personalul de la ferma daca au fost sau nu martorii vreunui eveniment infricosator. Cei doi nu au mentionat imaginea neobisnuita suprinsa de Neil. Intr-adevar, personalul a recunoscut faptul ca un baietel, imbracat in ceva ceea ce pare a fi o camasa alba de noapte, a fost vazut de mai multe ori in jurul hambarului.

5. Fantoma pilotului din elicopter

05

Impreuna cu prietenii sai, Doamna Sayer a vizitat Fleet Air Arm Station din Yeovilton, Someret, Anglia, in anul 1987, atunci cand a fost facuta aceasta fotografie. Prietenii Doamnei Sayer au crezut ca ar fi dragut sa-i faca o poza stand pe scaunul acestui vechi elicopter. Nimeni, insista Doamna Sayer, nu se afla in acel moment alaturi de ea pe scaunul pilotlui, cu toate ca o figura intr-o camasa alba poate fi observata foarte clar in imaginea de mai sus. Doamna Sayer isi aminteste ca a simtit o senzatie de relaxare rece, chiar daca era o zi calduroasa.

Merita sa remarcam faptul ca elicopterul respectiv a fost folosit in razboiul din Insulele Falkland, dar nu exista nici o informatie in ceea ce priveste daca pilotul acestui elicopter a murit sau nu.

6. Observatorul

06

Exista posibilitatea ca aceasta imagine sa fie o dubla expunere a unei persoane vii. In cazul in care aceasta nu este o dubla expunere, poate fi un spirit.

A fost speculata ideea potrivit careia aceasta figura ar fi un calator in timp sau o fiinta interdimensionala, care a fost fotografiata in timp ce ne observa pe noi!

7. Coventry Spectre

07

“Mi-am fotografiat prietenul la hotel”, a spus Iovan. “Acasa, am fost surprinsa sa vad umbra unei alte femei in imagine. Arata ca o preoteasa in haine lungi, albe.”

8. Robert A. Ferguson

08

La prima vedere, aceasta ar putea sa para a fi o expunere dubla, dar fotografia a fost facuta cu un Polaroid, ceea ce face ca orice fel de eroare sau inselatorie sa nu fie posibila.

9. Fantoma Bunicului

09

“Doamna din fotografie este bunica mea”, spune Denise Russell. “A locuit singura pana la varsta de 94 de ani, atunci cand mintea ei a inceput sa slabeasca si a trebuit sa fie mutata la un camin de batrani, pentru propria ei siguranta. La sfarsitul primei saptamani a fost organizat un picnic pentru rezidentii caminului si pentru familiile lor. Mama si sora mea au participat. Sora mea a facut doua fotografii in acea zi, iar aceasta este una dintre ele. Aceasta fotografie a fost facuta la data de 17.8.1997 si credem ca omul din spatele ei este bunicul meu care a murit la data de 14.8. 1984.

Aceasta este o veche fotografie cu bunicul si cu bunica. El e!”

09.1

10. Fantoma de la Calea Ferata

10

In acest loc a avut un accident in care au murit mai multi copii de varsta scolara. Fantomele lor se afla in continuare la fata locului si imping automobilele spre calea ferata, chiar daca drumul este in panta.