UN MIG GHID: Cum sa-ti intelegi visele

1585

vise001Zborul, fuga, caderea –acestea sunt printre cele mai intalnite situatii intr-un vis, sustin majoritatea expertilor, dar ce inseamna toate acestea? Psihologul Ian Wallace ne dezvaluie totul despre visele tale.

Avem aproximativ cinci episoade in care visam pe parcursul noptii. Daca dormi intre sapte sau opt ore, treci prin cinci cicluri de somn si in fiecare dintre aceste cicluri, visezi aproximativ intre 20 si 40 de minute. Exista foarte multe presupuneri legate de motivul pentru care visam, dar majoritatea cercetatorilor sunt de parere ca o facem pentru a putea intelege toate informatiile pe care subconstientul nostru le absoarbe in timpul zilei.

Cu cat ne amintim mai bine visele noastre, cu atat mai usor ne va fi sa intelegem mesajele pe care ni le transmit acestea. Cand te pregatesti sa adormi, spune-ti in sinea ta “In noaptea aceasta o sa-mi amitesc o parte dintre visele mele.”. La un interval de cinci minute calculat din momentul in care te-ai trezit, 50% dintre visele tale nu ti le vei mai putea aminti, iar in urmatoarele zece minute, aproape in totalitate. Asa ca, imediat dupa ce te trezesti, stai linistit in pat pentru cateva secunde. Imaginile care o sa-ti revina in minte te vor uimi.

Cele mai des intalnite vise

vise

1. Esti urmarit: Daca esti urmarit in vis, inseamna ca exista o problema in viata ta pe care, datorita fricii si neincrederii, nu vrei sa o confrunti.

2. Iti cad dintii: Acest vis reprezinta o indoiala de sine cu care te confrunti in viata de zi cu zi.

3. Nu gasesti o toaleta: Acest vis iti transmite ca ai obiceiul de a avea mai mult grija de nevoile celor din jurul tau decat de nevoile tale.

4. Nuditate: Nuditatea in vis reprezinta vulnerabilitate.

5. Nepregatirea inaintea unui examen: Acest vis iti trasmite ca ai obiceiul de a judeca singur prea mult.

Notati-va gandurile si visele intr-un “Jurnal de Vise”. Nu este necesar sa notati toate detaliile visului dumneavoastra, doar principalele aspecte legate de acesta. Chiar daca fiecare vis este unic , cu timpul veti incepe sa observati similitudini intre visele dumneavoastra.

Visele Lucide

vise lucide

Visul lucid este reprezentat de experienta in care, in timpul unui vis sunteti constienti. Pe masura ce deveniti constienti ca visati, acceptati experienta si ramane-ti in starea de visare inca o vreme. Treptat, puteti incepe sa influentati visul.Daca sunteti urmarit, va puteti opri si puteti sa-i cereti persoanei care va urmareste explicatii. Acest gen de vis va permite sa intelegeti mai exact care sunt cauzele framantarilor din viata de zi cu zi

Cosmarurile

vise.1

Cosmarurile sunt vise care detin o incarcatura emotionala mai puternica si apar de obicei in perioadele in care in viata ta exista neplaceri pe care incerci sa le eviti. Cosmarul reprezinta incercarea subconstientului tau de a-ti obtine atentia si trebuie retinut faptul ca, ocazional, cosmarurile sunt foarte sanatoase.

 

 

Sursa: truththeory.com