Scrierile vechi de peste 2000 de ani ale lui Bian Que – Vindecatorul Divin – au fost descoperite

1365

Bian Que a fost un adevarat medic de exceptie. Acesta a trait in urma cu circa 2500 de ani. Acesta detinea incredibile cunostinte in domeniul medicinei, a fost inzestrat cu darul clarviziunii si a fost cunoscut ca fiind un doctor care putea face minuni.

Din scrierile cartii de origine chineza “Shi Ji”, cea care acopera o perioada de 2500 de ani, din perioada legendarului Imparat Galben, pana la domnia Imparatului Wu of Han din secolul al II-lea i.Hr., aflam ca Bian Que a fost contemporan cu Confucius.

Consecinta a cunostintelor sale extraordinare si a puterilor de vindecare pe care le poseda, Bian Que a primit renumele de “Doctorul Miracolelor”.

Bian Que nu a fost un om al medicinei inca de la inceput. La inceput, acesta a lucrat ca administrator al unui mic hostel, perioada in care acesta a fost luat sub obladuirea unui om in varsta. Impresionat de cei 10 de servicii pe care Bian i le oferise, acesta i-a oferit lui Bian Que toate cunostintele sale din domeniul medicinei si toate abilitatile sale supranaturale.

Patronul i-a oferit lui Bian Que un pachet de medicamente alaturi de instructiunile de utilizare a acestora si un set de carti medicale pretioase, asta inainte ca el sa dispara pentru totdeauna.

0.3

Bian Que si-a administrat medicamentul si treizeci de zile mai tarziu reusea dintr-o data sa vada prin obiecte solide. Intr-o foarte scurta perioada de timp, dupa ce a studiat cartile pe care le primise in dar, el era capabil sa-si foloseasca viziunea sa pentru a diagnostica si pentru a trata bolile oamenilor.

Bian Que a calatorit prin China antica si i-a tratat pe toti in conditii de egalitate, atat pe saraci cat si pe bogati. Cunostintele sale vaste din domeniul medicinei au inclus medicina plantelor, acupunctura, masaj, chirurgie, precum si utilizarea anestezicelor.

Remarcabilele sale cunostinte ar fi ramas la stadiul de legenda, asta in cazul in care nu s-ar fi descoperit in mod remarcabil cele 920 de placute de bambus in orasul Chengdu Laoguan Mountain din China.

Acum, fara nicio umbra de indoiala, cecetatorii au cazut de acord ca aceste placute au fost scrise de catre scoala Bian Que.

0.1

Sculptura in piatra din timpul dinastiei Han de Est. Descoperita la Liangcheng, Weishan, provincia Shandong. In partea din dreapta este reprezentat vindecatorul Bian Que – imaginea acestuia fiind reprezentata de o pasare cu cap de om – tratarea a trei oameni bolnavi cu ajutorul acupuncturii, iar in partea de jos sunt reprezentati doi oameni care joaca jocul de Liubo.

Potrivit Revistei Ecns.cn, “continutul pieselor de bambus provin din continutul unui numar de noua carti medicale pierdute. Expertii spun ca acestea sunt operele scolii medicale Bian Que, bazate in principal pe studii de diagnosticare a bolilor prin intermediul pulsului pacientului.”

Alte practici mentionate includ medicina interna, chirurgie, ginecologie, dermatologie, oftalmologie, precum si traumatologie.

In plus, 184 de piese sunt legate de tratamentul medical al cailor, considerat de experti ca fiind unul dintre cele mai importante lucrari de medicina veterinara din China antica.

0.4

0.2

Mai mult decat atat, impreuna cu cele 920 de placute de bambus a mai fost descoperita o figurina lunga de 14 centimetri. Aceasta prezinta punct marcate de acupunctura, fiind considerata a fi o cheie importanta in descifrarea originilor tratamentelor de acupunctura.

Sursa